Karabük Ülkü Ocakları tarafından Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına destek veren Karabük halkından toplanan maddi, gıda, giyecek gibi yardımlar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na gönderildi.
Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamada, başlatılan kampanyaya destek veren Karabük halkına teşekkür edilerek, “Karabük’te gerçekleştirdiğimiz “Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım” ile ilgili açılan Hürriyet Caddesi ve 100. Yıl Mahallelerinde, Karabük Halkımızın bağışladığı maddi, gıda, giyecek gibi yardımları dün akşam saatlerinde paket yapılarak Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na teslim edilmek üzere sabah saatlerinde yola çıkmıştır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı diğer illerden gelen yardımları araçlara yükleyerek Türkmeneli kardeşlerimize ulaştıracaklardır. Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eden, etmeyen tüm halkımıza teşekkür ederiz. Allah Türkü Korusun ve Yüceltsin” denildi.


Yardım Paketleri Yola Çıktı
Fenerbahçeli taraftarlar da Galatasaraylıları yalnız bırakmadı
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sokaklara çıkan taraftarlar kutlama yaparken, bazı Fenerbahçe taraftarlarının da eğlenceye katılması renkli görüntüler oluşturdu.
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Şampiyonluğun ardından Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kutlamalar yapıldı. İlçe merkezinde bir araya gelen sarı-kırmızılı taraftarlar meşaleler yakıp tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Kutlamalar sırasında bazı Fenerbahçe taraftarlarının da eğlenceye katıldığı görüldü. Sarı-lacivertli taraftarlar, uzun yıllardır yaşayamadıkları şampiyonluk sevincini Galatasaray’ın şampiyonluğunda yaşamaya çalıştıklarını ifade etti.
Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürerken, bölgede polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.


