Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Şubat, 2023 12:19 tarihinde yayınlandı
0

Yardım Çalışmaları Değerlendirildi

Ülkemizi yasa boğan ve 7 günlük “Milli Yas” ilan edilen deprem afetinin yaralarının bir an önce sarılması için Karabük’te  yürütülen yardım çalışmaları Vali Fuat Gürel Başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen Vali Yardımcıları, Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) Temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Valilik Koordinasyonunda düzenlenen Ayni ve Nakdi Yardım Kampanyasına yapılan bağışlar ile Gıda, Giyim, Temizlik Malzemeleri, Battaniye, Mont, Eldiven ve temel ihtiyaç malzemelerinin deprem bölgesine ulaştırılması konularında değerlendirmelerde bulunuldu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin