karabuk
İmsak 06:06
Güneş 07:31
Öğle 13:08
İkindi 16:06
Akşam 18:36
Yatsı 19:56
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yarasalar Uzungöl semalarında

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal hoşlukları ile dünyaca ünlü Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistler doruklara çıkarak yamaç paraşütü yapıyor. Bu yıl birinci defa yapılan wingsuit gösterisi ise büyük ilgi çekti.
Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en değerli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de sıcaktan bunalan turistler, yamaç paraşütü ile birlikte tabiat olağanüstüsünü üstten izlemenin keyfini çıkartıyor. Yaylaların eteklerinde konuşlanan paraşütçüler adeta bulutların üzerinden atlayarak, mükemmel bir yamaç paraşütü deneyimi yaşatıyor. Yapılan uçuşlarda gökyüzünden tabiatın kusursuz görünümünü, yeşilin her tonunu, Uzungöl’ün görünümünün tadını çıkarırken, uçuş esnasında fotoğraf yahut görüntü çekimleri yaparak, adrenalin en üst düzeyde yaşıyorlar. Bilhassa bölgede bulunan Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiği yamaç paraşütüne olan ilgi, çift kişilik tandem uçuşlarda, paraşütü kullanan küme üyesi, gezdirdiği turistin uçuşunu baştan sona görüntülüyor.

Uzungöl’de adrenalin zirvede
Türkiye’nin tabiat olağanüstüsü Uzungöl, bu yaz apayrı bir heyecana da mesken sahipliği yapıyor. Turizm cenneti Uzungöl’de birinci defa düzenlenen wingsuit uçuşları, gökyüzünde nefes kesen anlara sahne oldu. Karadeniz’in yemyeşil dağları ortasında yaklaşık 250 kilometre süratle süzülen atletler, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere görsel şölen yaşatıyor.

"Özellikle Arap turistler adrenalin yaşıyorlar"
Yapılan uçuşlarla ilgili bilgi veren Yamaç Paraşütü Tandemi Pilotu Uğur Çiçek, "Uzungöl’de alternatif turizm manasında 2015 yılından outdoor sporlar yapmaya çalışıyoruz. Esas sporumuz yamaç paraşütü. Bu yıl özgür atlayış dediğimiz wingsuit faaliyetleri yapıyoruz. İnsanlara görsellik sağlamak ismine çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Yamaç paraşütü konusunda Uzungöl’e katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bilhassa Arap turistler adrenalin yaşıyorlar" dedi.
İrlanda’dan Trabzon’a bu yıl birinci kere gelerek Wingsuit atlayışı yapan pilot Michael Morann ise "Burası bir cennet üzere. Buraya gelmeden evvel bu türlü olacağını düşünmüyordum. Fakat geldikten sonra çok fazla alternatif olduğunu gördüm. Göle, dağlara ve ağaçlara yakın uçmanın mümkün olduğunu gördüm ve burayı İşviçre’ye benzettim" tabirlerini kullandı.
Öte yandan wingsuit uçuşları; uçaktan yahut yüksek uçurumdan atlayarak gerçekleştiriliyor. Bu atlayışlar sırasında, kol ve bacak ortalarında içi havayla şişirilmiş ve hava geçirmeyen kısımların bulunduğu, düşüşü yavaşlatan bir kıyafet giyiliyor. Sportmenler yere iniş esnasında ise paraşüt kullanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Devrek Ramazan ayının ilk Cuma namazı kılındı

Devrek Ramazan ayının ilk Cuma namazı yoğun katılım ile idrak edildi.
İslam aleminin kutsal ayı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle mübarek ayın da ilk Cuma namazını kılmak için Devrekliler camilere akın ettiler. İslam aleminde 11 Ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının başlaması nedeniyle mübarek ayın ilk Cuma namazında da Devrekli vatandaşlar camilere akın ettiler. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde ve çevresinde ikamet eden müminler Ramazan ayının ilk Cuma namazını eda edebilmek için çevrelerde camilere akın ettiler.
Mübarek ayın ilk Cuma namazını eda edebilmek için adeta birbirleriyle yarışan vatandaşlar namaz kılmak için iştirak ettikleri camilerin içlerinde yer bulamayanlar namazlarını camilerin avlularında ve yollarda eda etmek zorunda kaldılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin