blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yarasalar Uzungöl semalarında

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal hoşlukları ile dünyaca ünlü Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistler doruklara çıkarak yamaç paraşütü yapıyor. Bu yıl birinci defa yapılan wingsuit gösterisi ise büyük ilgi çekti.
Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en değerli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de sıcaktan bunalan turistler, yamaç paraşütü ile birlikte tabiat olağanüstüsünü üstten izlemenin keyfini çıkartıyor. Yaylaların eteklerinde konuşlanan paraşütçüler adeta bulutların üzerinden atlayarak, mükemmel bir yamaç paraşütü deneyimi yaşatıyor. Yapılan uçuşlarda gökyüzünden tabiatın kusursuz görünümünü, yeşilin her tonunu, Uzungöl’ün görünümünün tadını çıkarırken, uçuş esnasında fotoğraf yahut görüntü çekimleri yaparak, adrenalin en üst düzeyde yaşıyorlar. Bilhassa bölgede bulunan Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiği yamaç paraşütüne olan ilgi, çift kişilik tandem uçuşlarda, paraşütü kullanan küme üyesi, gezdirdiği turistin uçuşunu baştan sona görüntülüyor.

Uzungöl’de adrenalin zirvede
Türkiye’nin tabiat olağanüstüsü Uzungöl, bu yaz apayrı bir heyecana da mesken sahipliği yapıyor. Turizm cenneti Uzungöl’de birinci defa düzenlenen wingsuit uçuşları, gökyüzünde nefes kesen anlara sahne oldu. Karadeniz’in yemyeşil dağları ortasında yaklaşık 250 kilometre süratle süzülen atletler, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere görsel şölen yaşatıyor.

"Özellikle Arap turistler adrenalin yaşıyorlar"
Yapılan uçuşlarla ilgili bilgi veren Yamaç Paraşütü Tandemi Pilotu Uğur Çiçek, "Uzungöl’de alternatif turizm manasında 2015 yılından outdoor sporlar yapmaya çalışıyoruz. Esas sporumuz yamaç paraşütü. Bu yıl özgür atlayış dediğimiz wingsuit faaliyetleri yapıyoruz. İnsanlara görsellik sağlamak ismine çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Yamaç paraşütü konusunda Uzungöl’e katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bilhassa Arap turistler adrenalin yaşıyorlar" dedi.
İrlanda’dan Trabzon’a bu yıl birinci kere gelerek Wingsuit atlayışı yapan pilot Michael Morann ise "Burası bir cennet üzere. Buraya gelmeden evvel bu türlü olacağını düşünmüyordum. Fakat geldikten sonra çok fazla alternatif olduğunu gördüm. Göle, dağlara ve ağaçlara yakın uçmanın mümkün olduğunu gördüm ve burayı İşviçre’ye benzettim" tabirlerini kullandı.
Öte yandan wingsuit uçuşları; uçaktan yahut yüksek uçurumdan atlayarak gerçekleştiriliyor. Bu atlayışlar sırasında, kol ve bacak ortalarında içi havayla şişirilmiş ve hava geçirmeyen kısımların bulunduğu, düşüşü yavaşlatan bir kıyafet giyiliyor. Sportmenler yere iniş esnasında ise paraşüt kullanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ahşap samanlık küle döndü

Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde ahşap samanlıkta çıkan yangın etrafa sıçramadan denetim altına alındı.
Yangın, dün Yeniçağa ilçesine bağlı Kındıra köyü Bey Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, şimdi belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa müddette büyüyerek samanlığı sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma takımları sevk edildi. Olay yerine kısa müddette gelen takımlar, yangının etraftaki yapılara sıçramaması için ağır gayret harcadı. Denetim altına alınarak söndürülen yangında ahşap samanlık küle döndü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.