Bolu’da sabah saatlerinde yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki ağaca tırmanan yavru kedi ağaçta mahsur kaldı. İtfaiye merdiveni ile ağaçtan alınan yavru kedi, korkarak kendisini kurtaran itfaiye işçisine sıkı sıkıya tutundu.
Olay, Bolu Valiliği binasının yan sokağı olan İbni Sina Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sabah saatlerinde yaramaz yavru kedi, ağaca tırmandı. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki ağaca tırmanan ve akabinde çıktığı yerde mahsur kalan kedi, vatandaşların dikkatini çekti. Kedinin ağaçtan inemediğini fark eden vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye takımları, ağaçta mahsur kalan kediyi, itfaiye aracının üzerinde bulunan merdiven sayesinde kediyi kurtardı.
Yüksekten korkan kedi, bir mühlet kendisini kurtaran itfaiye çalışanını bırakmadı.
Oğluyla birlikte yoldan geçen Mustafa Yavuz, “Kedi ağaçta kalmış. Oğlumla bir arada geçiyorduk. Çocuk merak etti. Ona bakıyoruz. İtfaiye birazdan kurtaracak” dedi.


Yaramaz yavru kedi, 4 metre yüksekte mahsur kaldı
Karabük’te YKS heyecanı: 20 saniyeyle sınava yetişemedi
Karabük’te Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmek üzere sınav merkezine gelen bir aday, 20 saniyeyle sınava alınmadı.
Karabük’te Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine geldi. Karabük Üniversitesi’nde de sınav dolayısıyla trafik yoğunluğu yaşanırken, bazı adayları motorize polis ekipleri sınav merkezlerine yetiştirdi. Kimlik ve belge kontrollerinin ardından adaylar sınav salonlarına alınırken, görevliler belirlenen saatte bina giriş kapılarını kapattı. Sınava girmek için Mühendislik Fakültesi binasına gelen bir aday ise 20 saniye geciktiği gerekçesiyle içeri alınmadı. Görevliler tarafından sınava alınamayacağı bildirilen aday, ailesiyle birlikte bir süre fakülte önünde bekledi. Büyük üzüntü yaşayan aday ve yakınları, daha sonra sınav merkezinden ayrıldı.
Kentteki diğer sınav merkezlerinde ise adaylar sınava zamanında girerken, aileler okul çevrelerinde çocuklarını bekledi.

