blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yaralı sürücüye, kovalamaca sırasında peşinde olan polisler yardım etti

Bartın’da arabasını polisin üzerine süren ve "dur" ihtarına uymayan şoför ile polis grupları ortasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre kaçmayı başaran şoför kaza yapınca yakalandı. Yaralanan şoförün yardımına ise peşindeki polisler yetişti.
Edinilen bilgiye nazaran Orduyeri Caddesi’nde "dur" ihtarına uymayan 74 AAN 037 plakalı Tofaş aracın şoförü E.Y. ile polis aracı ortasında kovalamaca başladı. Bir polisin üzerine aracı süren E.Y., Bartın-Amasra yoluna çıkarak kaçmaya devam etti. Yolda orta refüje çıkan aracın şoförü, kazaya karşın yoluna devam etti. Bartın-Kurucaşile istikametine yanlışsız süratle giden şoför ile polis ortasında yaklaşık 30 kilometre boyunca kovalamaca yaşandı. Şoför peşine taktığı polislere izini kaybettirirken, Bozköy mevkisinde ise araç virajı alamayarak yol kenarındaki su kanalına düştü.
Araçtan çıkarak kanalda sırtüstü yatan yaralı şoförün yardımına ise peşindeki polis grupları yetişti. Bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması maksadıyla, polis ve jandarma takımları tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.
Otomobili için feryat etti
Yaralı halde yerde yatan şoför ise aracın halini görünce kendi acısını unutarak aracı için ağladı. Yaralı şoför, "Arabam bu hale gelmeyecekti. Babam bu arabayı bu halde görürse ne der? Babam beni boğar. Ben yeterliyim ağabey ancak bu otomobilin bu türlü kalmasını ben istemiyorum. Bu otomobil bu hale nasıl geldi? Bu arabayı kim bu hale getirdi? Ben mi getirdim arabayı bu hale? Anne, babam nerde? Kaza yaptım, ehliyetim de yok" diye bağırdı
Ehliyetsiz ve alkollü olduğu belirlendi
Araçta yapılan armada cürüm ögesine rastlanılmazken, 23 yaşındaki şoför E.Y.’nin 231 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı belirlendi. Yaralı şoför olay yerine gelen ambulansa alınarak birinci müdahalesi yapıldıktan sonra Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan ehliyetsiz ve alkollü şoför E.Y’nin babasının mahalle muhtarı olduğu ve aracı müsaadesiz aldığı öğrenildi.
Ailesi kayıp ilanı verdi
Kovalamacanın yaşandığı anlarda ise polisten kaçan E.Y.’yi ailesinin telefonla aradığı ve ulaşılamadığı ileri sürüldü. Çocuğuna ulaşamayan aile ise jandarma karakoluna müracaatta bulunarak kimlik bilgi ve eşkalini verdikleri çocukları E.Y’nin kayıp olduğunu söz etti.
Olayı hastane polisi fark etti
Hastane polisi, kayıp müracaatında bulunulan E.Y’nin yaralı olarak hastaneye getirilen yaralı olduğunu fark etti. Hastane polisinin telsiz anonsu ile durumu haber merkezine duyurması üzerine ise telefonla durum jandarmaya bildirildi.
Jandarma takımları tarafından da kayıp müracaatında bulunan aile bilgilendirilerek hastaneye yönlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Evlerinde mahsur kalan engelli anne ve kızı ekiplerce kurtarıldı

Safranbolu’da yoğun kar yağışı nedeniyle koparak yola düşen elektrik telleri sebebiyle bir süredir elektriksiz sokakta mahsur kalan engelli anne ve kızı, Safranbolu Belediyesi ile Karabük Safranbolu Doğa ve Otomobil Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) ekiplerinin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı.
Olay, Bağlarbaşı Mahallesi Çamlıca Sokak’ta meydana geldi. Elektrik tellerinin koparak yola düşmesi sonucu bölgede güvenlik riski oluşurken, belediye ekipleri risk nedeniyle sokağın yalnızca belirli bir bölümüne kadar yol açma çalışması gerçekleştirebildi. Kopan teller nedeniyle sokağın bir kısmında yaklaşık 3 gündür elektrik kesintisi yaşandı.
Elektrik kesintisi ve ağır kış şartları nedeniyle evlerinde kalmakta güçlük çeken engelli anne Y.A. ile kızı, komşuları aracılığıyla durumu Safranbolu Belediyesi’ne bildirdi. İhbar üzerine belediye ekipleri ile KARDOFF ekipleri koordinasyon sağlayarak bölgeye sevk edildi.
Kurtarma ekipleri, koparak yola düşen elektrik tellerinin bulunduğu noktadan geçerek yaklaşık 80 santimetreyi bulan kar kalınlığında ve 400 metre mesafede ilerledi. Anne ve kızı önce sandalyeyle, ardından sırayla sırtlarında taşınarak mahsur kaldıkları evden çıkarıldı. Kurtarılan anne ve kızı, arazi araçlarıyla güvenli bölgeye alınarak yakınlarına teslim edildi.

"Vatandaşı güvenli şekilde tahliye ettik"
Kurtarma çalışmasının ardından açıklama yapan KARDOFF Başkanı Ahmet Demir, gönüllü ekiplerin her türlü yardıma koştuğunu belirterek şunları söyledi:
"Karabük’te off-road ve 4x4 kullanıcıları her olaya koşuyor. Biz de bu işe öncülük eden, tecrübeli bir kulübüz. Ekipman desteğimiz fazla, bilinirliğimiz yüksek olduğu için tercih ediliyoruz. STK’larla koordineli çalışıyoruz. Faydalı olmak mutluluk verici.
Merkez istasyon muhabere sorumlumuzun ana mesleği elektrik. Olay yerine geldiğimizde tellerin enerjisinin kesilebileceğini söyledik ancak müdahale etmememiz gerektiği bildirildi. Kısa sürede gelineceği söylendi ancak yaklaşık 1 saat bekledik. Bunun üzerine gerekli güvenlik önlemlerini alarak vatandaşı kurtardık. Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül ile birlikte çalıştık."
Kurtarma çalışmasına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül, Safranbolu İtfaiye Müdürü Ferhat Akgün, KARDOFF Başkanı Ahmet Demir ve dernek üyeleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin