Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaralı halde bulunan şahin jandarma takımlarına teslim edildi.
Serdar Satılmış Başdağ Karabük Safranbolu karayolu Navsaklar köyü mevkiinde yol kenarında yaralı Şahin’i fark etti.
Uçamayan Şahin’i yanında götüren Başdağ Uygulama noktasında bulunan Jandama gruplarına durumu bildirerek yardım istedi. Başdağ yaralı Şahin’i jandarma teslim etti.
Jandarma grupları de yaralı Şahin’i Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Müdürlüğü Gruplarına teslim etti..
Başdağ herkesi tabiatta yaşayan hayvanlara karşı hassas olmaya davet etti.


Yaralı Şahin jandarmaya teslim edildi
Yıldırım: “Esnaf yaşarsa şehir yaşar”
Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, şehrin üretim gücü olan esnafın yaşadığı ekonomik zorlukları ve artan maliyet baskısını yakından takip ettiklerini belirtti.
Yıldırım, yaptığı açıklamada; “Bugün bir esnaf dükkânını açarken yalnızca satış yapmayı değil; kira, elektrik, su, vergi, sigorta, Bağ-Kur, personel giderleri ve daha birçok ağır yükü aynı anda omuzlamak zorunda kalmaktadır. Dışarıdan bakıldığında yalnızca ‘kazanç’ görülse de, işin perde arkasında büyük bir emek, mücadele ve fedakârlık vardır.
Esnafımız; bu şehrin alın teridir, istihdamıdır, bereketidir. Ancak artan maliyetler karşısında ayakta kalabilmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Küçük esnafın güçlenmesi, yerel ekonominin güçlenmesi demektir.
Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; esnafımızın sesi olmaya, sorunlarını ilgili mercilere taşımaya ve çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnaf yaşarsa şehir yaşar” ifadelerine yer verdi.

