Tekirdağ’dan Bartın’ın Kurucaşile ilçesine gelen 2 arkadaşın yaptırdığı tekne mezarları oldu.
Edinilen bilgiye Tekirdağ bölgesinde balık avlayarak geçimini sağlayan 44 yaşındaki F.K. ile 35 yaşındaki M.B., yeni avlanma sezonu öncesinde 2 balıkçı teknesi yapmaya karar verdi. Bartın’ın Kurucaşile ilçesine Hisar Köyü Tekkeönü mevkiisinde imalathanesi bulunan bir ustaya 2 adet tekne siparişi veren arkadaşlardan birinin teknesinin yapımında son aşamaya gelindi. Tekneye motor getirmek üzere bir kaç gün önce ilçeye gelen arkadaşlar, motoru indirerek, teknedeki son durumu bizzat gördü. Teknelerden diğerinin yapımına ise yeni başlandığını öğrenen arkadaşlar, büyük hayallerle yaptırdıkları teknede yatarak, geceyi geçirdi. Dün akşam Tekirdağ’a dönmeyi planlayan arkadaşlar, son anda fikrini değiştirerek, bu sabah yola çıkma kararı aldı. Gece üşüyen arkadaşlar ısınmak için bir kovanın içerisinde ateş yakarak, köz haline getirdi. Tekne içerisinde yatan arkadaşlar, üşümemek için teneke içerisindeki közleri de yanlarına aldı. Teknenin kapaklarını kapatan arkadaşlar, bir daha uyanamadı.
Birlikte geldikleri Kurucaşile’de, hayatlarını kaybeden arkadaşların cenazeleri, yeni av sezona yetiştirmek istedikleri teknede yan yana bulundu.
Olay yerine gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri ve savcılık incelemesinin ardından F.K. ile M.B’nin cenazeleri tabut içerisinde tekneden indirilerek, otopsi yapılmak üzere Bartın Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki morga götürüldü. Yapılacak otopsi ve işlemlerin ardından cenazelerin Tekirdağ’a gönderileceği öğrenildi.


Yaptırdıkları tekne mezarları oldu
Bolu’da bir haftada 197 şüpheli gözaltına alındı
Bolu’da son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik, kaçakçılık ve düzensiz göçmen operasyonlarında gözaltına alınan 197 şüpheliden 27’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 707,26 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4,69 gram bonzai, 73 adet kök kenevir, 1 gram metamfetamin, 2,42 gram esrar maddesi ile 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Asayiş çalışmalarında ise meydana gelen 299 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 126 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 39 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 2 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 17 adet define ve kazı malzemesi ile 2 adet tarihi eser ele geçirildi.
17 düzensiz göçmen yakalandı
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde ise yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 17 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında işlem başlatıldı.

