Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yapım işi Bayburt Group tarafından sürdürülen ve 5 Bakan gören Kop Dağı Tüneli yılan hikâyesine döndü

2012 yılında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak vaadinde bulunulan, yapım işi de Bayburt Group tarafından sürdürülen Kop Dağı Tünelinde çalışmaların ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından merak edilirken, bazı vatandaşlar tünelden umudunu kesti. Vatandaşlar, tünelin sorumlusu olan Bayburt Group inşaata sorumsuz davrandıkları gerekçesiyle tepkide bulundular.
Temeli atıldıktan sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ahmet Arslan, Mehmet Cahit Turhan, Adil Karaismailoğlu ve mevcut Abdulkadir Uraloğlu’nun döneminde de bitirilemeyen Kop Dağı Tünelinden vatandaşlar umudunu kesti.
Bayburt Group İnşaat firması tarafından yapımına başlanan Kop Tüneli 12 yıldır, Bayburt-Gümüşhane Havaalanı ise 6 yıldır bitirilemiyor. Yılan hikayesine dönen havaalanından ve tünelden umudunu kesen Bayburtlular, yüklenici firma olan Bayburt Group’a sitem ederek, hayallerinin suya düştüğünü söylediler. Yetkililerden tünelin ve havaalanının bir an önce tamamlanmasını isteyen vatandaşların tünel ve havaalanı hayali, bir başka bahara kaldı.
Başladığı işi bitiremeyen Bayburt Group İnşaat firmasının Kop Tüneli’ni, Bayburt-Gümüşhane Havaalanını ne zaman bitireceği aradan geçen yıllara rağmen hala daha merak edilirken, Bayburtlu vatandaşlar her iki işte de yüklenici firma olan Bayburt Group’a sitem ederek, tepki gösterdiler.
2012 yılında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağının sözünün verildiği tünel 12. yılında da açılmadı. Gümüşhane’nin Köse ilçesi, Salyazı köyünde yapımına başlanan, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanının temeli dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 13 Haziran 2018 tarihinde atılmış, yapımına başlandığında 31 Mart 2020’de hizmete girmesi planlanan Bayburt-Gümüşhane Havalimanının açılış tarihi çeşitli nedenlerle sürekli ertelenmişti. Her sene bir sonraki yıl açıklanacak diye açıklama yapılan havaalanında da gözler 2025 yılına çevrildi. Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş de Bayburt-Gümüşhane Havalimanı için tarih vererek, havaalanında 2025 yılı Haziran ayında seferlerin başlayacağını duyurmuştu. 2025 yılında da havaalanın hizmete girmeyeceğini, açılışının yapılmayacağını sıkı sıkıya savunan Bayburtlu vatandaşlar, "Bayburt Group bu işleri başaramadı, Bayburt Group yetersiz", "Bayburt Group’tan bir şey olacağı yok, tünelin de, havaalanın da açılacağı yok", "Bayburt Group gitmediği sürece hiçbir şey olmaz", "Bu tünel işi çok uzadı, canımızı da sıkmaya başladı" yorumlarında bulunarak, Bayburt Group İnşaat A.Ş’yi topa tuttular.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İftar saatinde yaşadıkları heyelanı kıyamete benzettiler

Rize’nin Ardeşen ilçesinde meydana gelen heyelanın akabinde 18 meskenin tahliyesine neden olan heyelan anını anlatan köylüler, o anları kıyamete benzettiler.
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Aşağıdurak Köyü’nde Cuma akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Karın erimesiyle yumuşayan toprak zirveden koparak köyün içerisinden aktı. Balçığa bulanan köydeki 18 konut Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü (AFAD) tarafından önlem hedefli tahliye edildi. Heyelan nedeniyle suların kesik olduğu köyde vatandaşlar tarafından paklık çalışmaları devam ederken, Rize Vilayet Özel İdaresi’ne bağlı takımlar de bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Heyelanda meskeni ziyan gören ve heyelanın yaşandığı o anları anlatan İsmail Hakkı Bayrak, komşularının kendilerini uyardığını lisana getirerek "Tam iftar saatiydi, telefonumda öbür odada sessizdeydi. Hiç haberim olmadı. Üstten geliyor afet fakat hiç haberimiz yok. Komşular bağırdı bize ‘Evden çıkın’ diye lakin biz duymadık. Konutun art kısmına kadar geldiğinde eşim ne oluyor diye bir dışarıya baktı ki bize işaret ettiler ‘Evden çıkın’ diyerek. Biz de çabucak çıktık meskenden. Ardımızdan konutun kapısını doldurdu. Komşumuzun konutuna sığındık ve o gece konuk olduk" dedi.
Evlerinin tahliye edildiğini lakin köyde bulunan hayvanları için her gün ilçe merkezine gidip gelmek zorunda kaldığını kaydeden Bayrak "AFAD’dan geldiler ve burayı boşaltın dediler. Çalışma yapmak üzere tekrar geleceklerini söylediler. Şuanda oturma müsaadesi yok. Ardeşen merkezde kalıyoruz. Her gün inip geliyoruz. Ahırda hayvanımız var, merkezde bağlayacak yer yok. Ne yapacağız bizde bilemiyoruz" sözlerini kullandı.
Eşinin uyarısı üzerine balkona çıktıktan sonra gördükleri karşısında şoke olduğunu vurgulayan köy sakini Emine Ofluoğlu ise heyelan anlarını "Bir baktım ki kıyamet koptu geliyor" sözleriyle anlattı. Ofluoğlu "İftardan biraz evvel eşim balkona çıktı. ‘Çok gürültü var, rüzgar mı ne var?’ dedi. Bende onun üzerine balkona çıkıp denetim edeyim dedim. Sonra bir baktım ki kıyamet koptu geliyor. Ondan sonra çabucak yengeme bağırmaya başladım. Eşim telefonla arayınca duymadılar lakin sonra sesimizi duyarak dışarıya çıktılar. Üstten büyük bir ses geldi. Allah’tan o sıra çıkmıştılar meskenden. Allah kurtardı. Korkan komşularımın hepsi o gece benim konutuma geldi. Sabaha kadar dehşetten hiç uyuyamadık" diye konuştu.
Heyelanın akabinde köyde su kesintisi olduğuna dikkat çeken Ofluoğlu "Şimdi de suyumuz akmıyor. Depoya çıktım, köyde 1 damla suyumuz yok. Yerinde depo yapılmasını rica ediyorum yetkililerden. Bir yangın çıksa köyde su yok" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.