Reklam
Reklam

Yapay Zeka ve Sinema, TRT Radyo 1’de Konuşuldu

EEEEEE
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Şubat, 2025 13:28 tarihinde yayınlandı
0


Doç. Dr. Burak Türten, yapay zekâ ve sinema alanındaki çalışmalarını TRT Radyo 1’de anlattı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Türten, TRT Radyo 1’de yayınlanan “Çevrimiçi” programına konuk oldu.

Sunuculuğunu Havva Emel Alpay’ın, yapımcılığını Abdulvahhab Türker’in üstlendiği programda Türten, yapay zeka ve sinema üzerine yürüttüğü araştırmaların sonuçlarını paylaştı.

Karabük Üniversitesi, yapay zekâ alanındaki bilimsel çalışmalarını farklı disiplinlerde sürdürerek kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kayıp üniversite öğrencisi için kanyon ve mağaralar didik didik taranıyor

kayip universite ogrencisi icin kanyon ve magaralar didik didik taraniyor N3kcLGk5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 20 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Hamza Duras’ı bulmak için sürdürülen çalışmalarda ekipler, Çamtarla mevkisi çevresindeki kanyon ve mağaraları didik didik arıyor.

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Hamza Duras’ın bulunması için başlatılan çalışmalara AFAD ekiplerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda komandolar ve arama kurtarma ekipleri, Duras’ın en son görüldüğü belirtilen Çamtarla mevkisi çevresindeki kanyon, mağara ve sarp arazilerde arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Ekipler, bölgedeki zorlu arazi şartlarına rağmen her noktayı titizlikle incelerken, Duras’a ait herhangi bir ize ulaşabilmek için çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor.

AFAD Koordinasyon Merkezi’nde ekiplerden gelecek haberi bekleyen baba Şenol Duras, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gündür devam eden arama çalışmalarında henüz olumlu ya da olumsuz bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Oğlunun bulunacağına dair umutlarını koruduğunu belirten Duras, arama çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin