Reklam
Reklam

Yapay Zeka ve Sinema, TRT Radyo 1’de Konuşuldu

EEEEEE
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Şubat, 2025 13:28 tarihinde yayınlandı
0


Doç. Dr. Burak Türten, yapay zekâ ve sinema alanındaki çalışmalarını TRT Radyo 1’de anlattı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Türten, TRT Radyo 1’de yayınlanan “Çevrimiçi” programına konuk oldu.

Sunuculuğunu Havva Emel Alpay’ın, yapımcılığını Abdulvahhab Türker’in üstlendiği programda Türten, yapay zeka ve sinema üzerine yürüttüğü araştırmaların sonuçlarını paylaştı.

Karabük Üniversitesi, yapay zekâ alanındaki bilimsel çalışmalarını farklı disiplinlerde sürdürerek kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin