Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Değirmencik Köyü’nde alevlere teslim olan iki katlı ev küle döndü.
Olay ilçeye bağlı Değirmencik Köyü Yukarı Mahalle’de meydana geldi. Ahmet-Hüseyin Albayrak isimli vatandaşlara ait iki katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sararken ihbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin 2,5 saatlik çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangında iki katlı ev kullanılmaz hale gelirken olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Öte yandan yangın sırasında uykuda olan Hüseyin Albayrak’ın olaydan eşinin haber vermesi sayesinde kendilerini son anda dışarıya attıkları öğrenildi. (İHA)


Yangından son anda kurtuldular
Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.
Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.
Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.
Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.


