Artvin’in Hopa ilçesinde bir evde meydana gelen tüp yangını, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesiyle söndürüldü. Olayın ardından mahalle esnafı, itfaiye aracını yıkayarak ekiplere teşekkür etti.
Edinilen bilgilere göre, olay ilçeye bağlı Sundura Mahallesi’nde meydana geldi. Bir evde bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Ev sahibi, yanan tüpü dışarı çıkardı ancak tüp, yuvarlanarak mahallede yanmaya devam etti. İhbar üzerine hızla olay yerine gelen Hopa Belediyesi İtfaiye ekipleri, yanan tüpe müdahale ederek yangını kısa sürede kontrol altına aldı.
Olay sırasında mahallede bulunan oto yıkama çalışanları, itfaiye ekiplerine teşekkür etmek amacıyla itfaiye aracını tazyikli suyla yıkadı. Mahalle esnaflarından Kadir Yıldız, “Yıkamanın arka tarafında bulunan evlerden sesleri duyduk. Gittiğimizde bir tüpün yandığını gördük. Ev sahipleri bizden yardım istedi. Daha sonra itfaiye ekiplerine haber verdik. İtfaiye ekipleri kısa sürede gelerek cesur bir şekilde tüpü söndürdü. Biz de itfaiye ekiplerine teşekkür etmek amacıyla arabalarını yıkadık” ifadelerini kullandı.


Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine itfaiye aracını yıkayarak teşekkür ettiler
Çetinkaya Annelerle Has Bahçe’de Buluştu
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen Anneler Günü programı, Has Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Çetinkaya, bu anlamlı günde annelerin mutluluğuna eşi ve oğluyla birlikte ortak oldu.
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programı geniş bir katılımla kutlandı. Sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve kısa sürede ailelerin vazgeçilmez adresi haline gelen Has Bahçe Sosyal Tesisleri, kapılarını bu kez geleceğimizin mimarı anneler ve anne adayları için açtı.
Programa eşi ve oğluyla birlikte katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, annelerle sohbet etti, kendilerine karanfil takdim etti. Ailece katıldıkları bu anlamlı organizasyonda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetinkaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Has Bahçe’nin ev sahipliği yaptığı programda, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çiçek boyama ve takı tasarımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra canlı müzik dinletisi ve annelere özel oyunlar programa renk kattı. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte, hem anneler hem de çocuklar gün boyu süren aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, annelerin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yaparak;
“Bugün, merhametin ve sevginin kaynağı olan annelerimizle ve anne adaylarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Has Bahçe gibi sosyal tesislerimizin, ailelerimizin neşesiyle böyle dolup taşıyor olması bizler için en büyük gurur vesilesidir. Bu yoğun katılım, Karabük için ürettiğimiz projelerin halkımız nezdindeki karşılığını göstermektedir.”dedi.
Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı;
“Hizmet yolculuğumuzda en büyük gücümüz annelerimizin dualarıdır. Bu anlayışla bugün kıymetli eşimle birlikte, annelerimizin bu özel gününde onlarla bir arada olmak istedik. Annelerimiz bizim başımızın tacıdır; onların huzuru ve mutluluğu Karabük’ün huzurudur. Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin gününü kutluyor; her birine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”
Program, katılımcılara sunulan ikramlar ve çocuklar için hazırlanan küçük sürprizlerin ardından neşe içerisinde sona erdi.

