Karabük’te yangın söndürme havuzuna düşen inek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay merkez ilçeye bağlı Sipahiler Köyü Belen Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Nizamettin B. isimli bir vatandaş eve dönüş yapmayan ineğini aramaya başladı. Saatlerce aramanın ardından ineğini yangın söndürme havuzuna düşmüş bir halde bulan hayvan sahibi kendi imkanları ile çıkaramayınca itfaiyeden yardım istedi.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipler uzun uğraşlar sonucunda havuzda mahsur kalan ineği kurtararak sahibine teslim etti.


Yangın söndürme havuzuna düşen ineği itfaiye kurtardı
KARDEMİR’den vefa örneği
Güleç ve Yolbulan’a Onursal Başkanlık
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), şirketin gelişimine yön veren ve kurumsal hafızasına önemli katkılar sunan isimleri onurlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda “KARDEMİR Onursal Başkanlığı” ünvanı, iş insanı Kamil Güleç’e bizzat, merhum sanayici Mutullah Yolbulan’a ise gıyabında takdim edildi.
KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 21 Mayıs 2026 tarihli kararı doğrultusunda düzenlenen törende, Onursal Başkanlık belgeleri Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz tarafından sahiplerine verildi. Kamil Güleç, belgesini törende bizzat alırken, merhum Mutullah Yolbulan adına belgeyi Mustafa Yolbulan teslim aldı.
Şirketten yapılan açıklamada, KARDEMİR’in bugünlere gelmesinde emeği bulunan ve kurumsal gelişimine yön veren isimlerin vefa duygusuyla onurlandırıldığı belirtildi.
Öte yandan KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 3 Nisan 2026 tarihli kararıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a da “KARDEMİR Onursal Başkanlığı” ünvanı verilmişti. Son kararla birlikte Kamil Güleç ve merhum Mutullah Yolbulan da bu unvana layık görülen isimler arasındaki yerini aldı.
KARDEMİR ailesi tarafından yapılan değerlendirmede, Kamil Güleç’e şirkete sunduğu katkılar dolayısıyla teşekkür edilirken, merhum Mutullah Yolbulan rahmet, saygı ve minnetle anıldı.

