Reklam
Reklam
yangin faciasini otel icinden cekmis olmek uzereyiz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Yangın faciasını otel içinden çekmiş: “Ölmek üzereyiz”

Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasında ailesi ile birlikte kaldığı otelde mahsur kalan ve 17 yaşındaki kız kardeşini kaybeden Müge Karataşlı, otelde yaşadığı çaresizliğin imgesini paylaştı. Manzaralarda Karataşlı, ölmek üzere olduklarını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin yaralandığı yangın faciasında yeni bir görüntü ortaya çıktı. Yangın faciasında kardeşi Özüm ve diş tabibi olan babası Macit Karataşlı ile otelde bulunan Müge Karataşlı, çektiği görüntüyü paylaştı. Kardeşinin vefatından evvel otelde mahsur kalma anlarını görüntüye çeken Müge Karataşlı, “Bolu Grand Kartal Otel’deyiz. Yangın çıktı, 8. katta mahsur kaldık. Bunu çekmek istedim, sanırım ölmek üzereyiz. Hayat güzeldi” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

“Yaşanan olayın tesirleri zihnimden uzun yıllar gitmeyecek”

Çektiği imgeleri bu notlarla paylaşan Müge Karataşlı, “Öncelikle yakınlarını kaybedenlere baş sıhhati ve sabır diliyorum. Bu trajedinin içinde canım kardeşimi, değerlimi kaybettik. Yaşanan olayın tesirleri zihnimden uzun yıllar gitmeyecek. Bu olayın sorumlularına her hatırladığımda bin sefer daha lanet okuyacağım, ki unutmak ne mümkün. Kime kızacağımız, kimden hesap soracağımızı bile bilmediğimiz bir olayın içindeyiz. Kardeşimin keyifli yaşadığı 17 yılın hatırına içimize su serpmeye çalışmaktan öteki dermanımız yok. Ailem ve ben bu görüntüde gördüğünüz çaresizlikten hayatta kalmayı başardık. Birçok yardımcı sebep ve baht sayesinde soluk alabiliyoruz. Bizi odasına çağıran hayatta kalmamıza vesile olan Başkent Kayak Okulu Hocası Metin Güneş’e de sonsuz dualarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar yanımızda olup bize takviye verenlere şükürler olsun. Sizin omuzlarınızda, arayanların, soranların dayanağıyla acımızı hafifletmeye çalışıyoruz. Var olun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin