Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2023 14:13 tarihinde yayınlandı
0

Yanan otomobile yoldan geçen arazöz müdahale etti

Karabük’te seyir halindeki otomobilin motor kısmında başlayan yangın, tesadüfen yoldan geçen arazözün anında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Olay, saat 10.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi Cumapazarı kavşağında meydana geldi. Sedat G. idaresindeki 67 LH 036 plakalı otomobil, seyir halindeyken motor kısmından alev aldı. Sedat G.’nin dışarıya çıkarak söndürme tüpüyle müdahale ettiği sırada tesadüfen yoldan geçen Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de arazözle yangına müdahalede bulundu. Yangın büyümeden söndürülürken, otomobil ise kullanılamaz hale geldi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
denet
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim

Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.

GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.

Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin