Bolu’da 78 bireye mezar olan Grand Kartal Otel’in tutuklanan sahibi Halit Ergül’ün sözü ortaya çıktı. Tabirinde, en son kontrolün 15 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını ve yangınla ilgili rastgele bir eksikliğin tespit edilemediğini söyleyen Ergül, “Yangına karşı alarm sistemi vardı lakin büyük ihtimalle yangının başlangıcında bu sistem hasar aldığı için çalışmadı. Duman dedektörleri devreye girdi” dedi.
Halit Ergül, savcılıktaki sorgusunda, yangına karşı her türlü tedbiri aldıklarını öne sürerek, otele en son kontrolün 15 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. Ergül, “Yangınla ilgili rastgele bir eksiklik tespit edilmedi. Yangına karşı alarm sistemi vardı. Lakin büyük ihtimalle yangının başlangıcında bu sistem hasar aldığı için çalışmadı. Duman dedektörleri devreye girdi. Otelde 2 yılda bir, dönem açılışından evvel yangın tatbikatı yapılır. Tatbikatlara bütün işçi katılır. Otelde yangın halinde her odada şahısların kaçacağı yeri gösteren kaçış planları vardır. Bu kaçış planları doğrultusunda ışıklı yol gösteren tabelalarımız da mevcuttur” dedi.
Yangının başladığı mutfaktan aşçıbaşının sorumlu olduğunu söz eden Ergül, “Anormal bir şey görüldüğünde aşçıbaşının tekniğe haber vermesi gerekiyordu” diye konuştu.


Yanan otelin sahibi: “Duman dedektörleri devreye girdi”
Bolu’da yıldırımın düştüğü plastik kasalar alev alev yandı
Bolu’da yıldırım düşmesi sonucu plastik kasaların bulunduğu alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, Çıkınlar Mahallesi Gurbet Sokak’ta akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, etkili olan sağanak yağış sırasında düşen yıldırım, plastik kasalarının bulunduğu alana isabet etti. Yıldırımın düşmesiyle birlikte kasalar kısa sürede alev aldı. Yangını fark eden mahalle sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yangında plastik kasalar kullanılamaz hale geldi.

