Bolu’da 78 bireye mezar olan Grand Kartal Otel’in tutuklanan sahibi Halit Ergül’ün sözü ortaya çıktı. Tabirinde, en son kontrolün 15 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını ve yangınla ilgili rastgele bir eksikliğin tespit edilemediğini söyleyen Ergül, “Yangına karşı alarm sistemi vardı lakin büyük ihtimalle yangının başlangıcında bu sistem hasar aldığı için çalışmadı. Duman dedektörleri devreye girdi” dedi.
Halit Ergül, savcılıktaki sorgusunda, yangına karşı her türlü tedbiri aldıklarını öne sürerek, otele en son kontrolün 15 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. Ergül, “Yangınla ilgili rastgele bir eksiklik tespit edilmedi. Yangına karşı alarm sistemi vardı. Lakin büyük ihtimalle yangının başlangıcında bu sistem hasar aldığı için çalışmadı. Duman dedektörleri devreye girdi. Otelde 2 yılda bir, dönem açılışından evvel yangın tatbikatı yapılır. Tatbikatlara bütün işçi katılır. Otelde yangın halinde her odada şahısların kaçacağı yeri gösteren kaçış planları vardır. Bu kaçış planları doğrultusunda ışıklı yol gösteren tabelalarımız da mevcuttur” dedi.
Yangının başladığı mutfaktan aşçıbaşının sorumlu olduğunu söz eden Ergül, “Anormal bir şey görüldüğünde aşçıbaşının tekniğe haber vermesi gerekiyordu” diye konuştu.


Yanan otelin sahibi: “Duman dedektörleri devreye girdi”
Bayram tatilinin rotası Düzce oldu
Kurban Bayramı tatilinde Düzce’nin doğal turizm noktaları ziyaretçi akınına uğradı. Düzce Belediyesi’nin işlettiği Aydınpınar ve Samandere Tabiat Parkları, 9 gün boyunca 24 bin kişiyi ağırladı.
Düzce Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesisler, Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Düzce Belediyesi iştirak şirketi Beltur tarafından işletilen Aydınpınar Tabiat Parkı Tesisi ve Samandere Şelalesi Tabiat Parkı Tesisi 9 gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı.
Düzce merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta, Aydınpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan ve ardı ardına sıralanan beş ayrı şelalesiyle dikkat çeken Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı, doğaseverlerin uğrak noktalarından biri oldu.
Türkiye’nin tescil edilen ilk tabiat anıtlarından biri olan Samandere Şelalesi Tabiat Parkı da eşsiz doğal güzelliğiyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
BELTUR tarafından işletilen tabiat parkı tesislerini bayram tatili süresince 24 bin kişi ziyaret etti.
Bayram süresince yoğun ziyaretçi trafiğine sahne olan Düzce, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sundu.

