Reklam
Reklam

Yanan otelin sahibi: “Duman dedektörleri devreye girdi”

yanan otelin sahibi duman dedektorleri devreye girdi ONMKXAJR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da 78 bireye mezar olan Grand Kartal Otel’in tutuklanan sahibi Halit Ergül’ün sözü ortaya çıktı. Tabirinde, en son kontrolün 15 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını ve yangınla ilgili rastgele bir eksikliğin tespit edilemediğini söyleyen Ergül, “Yangına karşı alarm sistemi vardı lakin büyük ihtimalle yangının başlangıcında bu sistem hasar aldığı için çalışmadı. Duman dedektörleri devreye girdi” dedi.

Halit Ergül, savcılıktaki sorgusunda, yangına karşı her türlü tedbiri aldıklarını öne sürerek, otele en son kontrolün 15 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. Ergül, “Yangınla ilgili rastgele bir eksiklik tespit edilmedi. Yangına karşı alarm sistemi vardı. Lakin büyük ihtimalle yangının başlangıcında bu sistem hasar aldığı için çalışmadı. Duman dedektörleri devreye girdi. Otelde 2 yılda bir, dönem açılışından evvel yangın tatbikatı yapılır. Tatbikatlara bütün işçi katılır. Otelde yangın halinde her odada şahısların kaçacağı yeri gösteren kaçış planları vardır. Bu kaçış planları doğrultusunda ışıklı yol gösteren tabelalarımız da mevcuttur” dedi.

Yangının başladığı mutfaktan aşçıbaşının sorumlu olduğunu söz eden Ergül, “Anormal bir şey görüldüğünde aşçıbaşının tekniğe haber vermesi gerekiyordu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

kastamonuda uyusturucu ve silah operasyonu 3 tutuklama jVmnPvZM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince 8-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin il genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 353 adet sentetik ecza hapı, 65 gram kannabinoid katkılı tütün, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 5 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet tabanca şarjörü, 1 adet bıçak, 8 adet cep telefonu ve 7 adet SIM kart ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin