blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yanan otelin Genel Müdürü Aras: “Tahliyemi istemiyorum”

Bolu’daki Grand Kartal Otel yangınına ait devam eden duruşmanın 10. gününde sanıklar, tahliyelerini talep etti. Grand Kartal Otel’in Genel Müdürü Emir Aras ise "Kendimi savunacak bir şey bulamıyorum. Tahliyemi istemiyorum" dedi. Grand Kartal A.Ş. Yönetim Kurulu Lideri Halit Ergül ise kendini savunacak halde olmadığını belirterek, sonrasında tahliyeye ait beyan vermek istediğini lisana getirdi.
Bolu Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı yangın faciasının birinci duruşması 10’uncu gününde devam ediyor. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Grand Kartal Otel yangınına ait duruşmanın 9. gününde savcı, tutuksuz yargılanan 5 sanık için uygulanan mesken mahpusu önleminin devamını talep etti. Savcılık tarafından ayrıyeten LPG tesisatı bakım vazifelisi Doğan Aydın ve İş Sıhhati ve Güvenliği Uzmanı Kübra Demir’in ağır kusurlu olduğu söz edilerek, sanıkların tutuklu yargılanması talep edildi.

"Bu imaj yayınlandığı andan itibaren Türkiye ayağa kalktı"
Yangın faciasında 3 evladını, 4 torununu ve gelinini kaybeden müşteki avukatı Yüksel Gültekin, "Emir Aras’ın otelden eşi ve çocuğuyla birlikte kaçtığı bu imaj yayınlandığı andan itibaren Türkiye ayağa kalktı. Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz. Gözümüzün içimize baka baka palavra söylemeye utanmaz. Organize cinayet şebekesi. Biz takdiri mahkemeye ilişkin olmak üzere burada bu olaya bulaşan aile, belediye işçisi, vilayet özel yönetim işçisi, Mudurnu güç şirketi yetkililerinin hepsinin mümkün kasttan yargılanmasını talep ediyoruz. Buyruk Aras’ın kaçış imgelerini milyonlar izledi, insan müsveddesi. Bu türlü bir cinayette dışarıda sanık kalırsa yüreğimizde kan durmaz. Bu beşerler derhal tutuklansın bunun öteki izahı yok. Kat vazifelisi şefi ve resepsiyon şefi nasıl dışarıda olur?" dedi.

Sanıklar tahliyelerini talep etti
Müşteki avukatının talebinin ardından mahkeme başkanı sanıklara tahliyeye ilişkin taleplerini sordu. Sanıklar evvelki savunmalarını yenileyerek, tahliyesini talep etti.

"Kendimi savunacak bir şey bulamıyorum"
Tahliyeye ait talebi sorulan Grand Kartal Otel’in Genel Müdürü Emir Aras, "Kendimi savunacak bir şey bulamıyorum. Tahliyemi istemiyorum. Çok üzgünüm" dedi. Grand Kartal A.Ş. Yönetim Kurulu Lideri Halit Ergül ise kendini savunacak halde olmadığını belirterek, sonrasında tahliyeye ait beyan vermek istediğini lisana getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Özer’den Millî Gurur

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Hazal Özer, millî takıma davet edilerek önemli bir başarıya imza attı.
Zonguldak Gençlik Spor Kulübü (GSK) Kadın Hokey Takımı sporcusu olan Hazal Özer, Kadın A Millî Takım Aday Kadrosu’na davet edildi. Başarılı sporcumuz, 18-25 Aralık 2025 tarihleri arasında Osmaniye’de gerçekleştirilecek olan millî takım hazırlık kampına katılacak.
Millî takım aday kadrosuna davet edilerek hem BEUN’u hem de kulübünü en üst düzeyde temsil etme hakkı kazanan Hazal Özer’in, kamp sürecinde sergileyeceği performansla A Millî Takım kadrosunda yer alma yolunda önemli bir adım atması bekleniyor.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, millî takım aday kadrosuna davet edilen Hazal Özer’in başarısına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Hazal Özer’in Kadın A Millî Takım Aday Kadrosuna davet edilmesi, disiplinli çalışmanın, azmin ve spora adanmışlığın anlamlı bir sonucudur. Öğrencilerimizin millî takım düzeyinde elde ettiği bu tür başarılar, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin spora ve sporcuya verdiği önemin açık bir göstergesidir. Cumhuriyetin ilk üniversitesi olarak gençlerimizin yalnızca akademik alanda değil; sportif, kültürel ve sosyal alanlarda da kendilerini geliştirmelerini önemsiyoruz. Üniversitemiz, sahip olduğu güçlü akademik kadro, fiziki altyapı ve spor odaklı eğitim anlayışıyla öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda başarı elde etmelerine katkı sunmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemizin genç sporcularına her daim destek sunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ailesine, üniversitelerimizin sportif gelişimini destekleyen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK ailesi olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Millî takım kampına davet edilerek bizleri gururlandıran kıymetli öğrencimiz Hazal Özer’i yürekten tebrik ediyor; başta Spor Bilimleri Fakültemizin değerli akademisyenleri olmak üzere öğrencimizi yetiştiren tüm antrenörlerine de teşekkür ediyorum. Öğrencimizin millî takım kamp sürecinde ve spor kariyerinde başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin