Bartın’da 5 gün evvel yanan Küre Dağ Evi’nde tamirat çalışması başlatıldı.
Bartın’ın Ulus ilçesi Aşağıçerçi köyündeki Küre Dağları Ulusal Parkı içerisinde bulunan Küre Dağ Evi’nde yangın çıkmış, 13 odalı otelin 11 odası ile binanın çatısı yangında ziyan görmüştü. 5 gün evvel çıkan yangının akabinde otelde tamir ve tadilat çalışmalarına başlandı. Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, İlçe Jandarma Kumandanı Üsteğmen Mesut Güzelsoy ile birlikte Küre Dağ Evi’ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi. İşletme sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Kadiroğlu, çalışmalar hakkında bilgi alarak, devletin de gereken dayanağı vereceğini söz etti. Kadiroğlu, yangında oluşan hasarın en kısa müddette giderilerek, otelin eski haline kavuşturulması ve tekrar bölge turizmine kazandırılması temennisinde bulundu.


Yanan otelde tadilat başladı
Trafik ve ilkyardım haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri birimi tarafından organize edilen Trafik ve İlkyardım Haftası etkinlikleri kapsamında Merkez Bahçelievler İlkokulunda eğitim gören öğrencilere bir dizi etkinlikler yapıldı.
Düzenlenen etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğünde görevli İlkyardım eğitimcilerinden Merve Ocaklı ve Ramazan Hakan Ayan tarafından minik öğrencilere 112 Acil sağlık Hizmetinin amacı, ambulans ekibi, hangi durumlarda 112’nin aranması konularında ve 112 ekibinin olay yerine gelene kadar neler yapılması gerektiği, trafikte ambulansa yol verilirken uygulanan fermuar sistemi gibi konular hakkında geniş kapsamlı olarak teorik ve sonrasında bilgilendirmeler yaptı. Program kapsamında eğitimciler tarafından öğrencilere ambulans içinde tanıtımlar yapıldı.

