Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yakıt doldurduğu traktörün altında kalarak can verdi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yakıt doldururken hareket eden traktörden düşüp tekerleğinin altında kalan çiftçi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye nazaran, Kızılca köyünde çiftçilik yapan ve tarlasına gideceği 29 AT 223 plakalı traktörüne bidonla yakıt dolduran Nihat Bayrakçı (78), aracın ansızın hareket etmesiyle istikrarını kaybederek yere düştü. Hareket halindeki traktör 15 metre ileride bulunan konutun merdivenlerine çarparak durabilirken fikir üzerinden geçen traktörün ezmesi sonucu ağır yaralanan Bayrakçı, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sıhhat takımlarının birinci müdahalesinin akabinde Kelkit Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Yaşlı çiftçi burada yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bayrakçı’nın cenazesi perşembe günü kılınacak cenaze namazının akabinde birebir yerde toprağa verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da taze fındık tezgahlarda: Kilosu 200 TL

Ordulu üreticiler, Karadeniz Kıyı Yolu kenarlarında kurdukları tezgahlarda yaş fındığın kilogramını 200 liradan satışa sunmaya başladı.
Ordu’da kıyı bölümlerinde fındık hasat dönemi yaklaştı. Tezgah üzerine kolundan topladıkları yaş fındığı koyan üreticiler, ekseriyetle gurbetçiler ve turistlere satış yapıyor. Günlük ortalama 20 kilo satış yaptıklarını söyleyen üreticiler, zirai don nedeniyle fındığın az olduğunu, satışların geçen yıllara nazaran düşük olduğunu belirterek, gün boyunca satış için beklediklerini belirttiler. Üreticiler ayrıyeten yaş fındığın kilogramını 150-200 liradan sattıklarını da kaydetti.

"Bu bizim için hobi fakat talep yüksek"
Yol kenarında fındık satışı yapan Coşkun Çarkçı, "Bu bizim için daha çok bir hobi, boş vakitlerimizi kıymetlendiriyoruz. Ekseriyetle tatil bölgesinden dönenler alıyorlar. Kilogram fiyatını 150-200 TL ortasında satıyoruz. Bu yıl zirai don nedeniyle fındık az lakin talep var. Şu anda dönemin başı, ilerleyen günlerde daha da güzel olacaktır. Günlük bazen 10, bazen 20 kilogram sattığımız oluyor. Sabah saatlerinde gelip akşam saatlerine kadar buralardayız" dedi.
Antalya’dan gelen Mehmet Aydın, tatilin akabinde memleketlerine dönüş seyahatinde taze fındık aldıklarını söyledi. Aydın, Antalya’daki dost ve akrabalarına da ikram etmek ismine fındık aldıklarını kaydetti.
Giresun’dan İstanbul’a giden Hüseyin Aksüt, daima olarak fındık tüketmeye çalıştıklarını kaydetti. Aksüt, taze fındık satın almak için mola verdiklerini de söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin