Zonguldak’ta yağmur sonrası yorgun düşen kızıl şahin, tedavi sürecinin ardından doğaya salındı.
İl genelinde etkili olan yoğun yağmur sonrası yorgun düşen kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen rehabilitasyon süreci sonunda şahin, yeniden doğaya kazandırıldı. Uzmanlar, doğal ortamına salınan kızıl şahinin uzun bir ömür sürmesi ve neslinin korunması temennisinde bulundu.
Doğaseverler, kızıl şahinin kurtarılması için yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, DKMP yetkilileri benzer durumlarla karşılaşıldığında vatandaşların hemen ilgili kurumlara başvurmaları gerektiğini hatırlattı.


Yağmurda yorgun düşen kızıl şahin doğaya salındı
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

