karabuk
İmsak 05:40
Güneş 07:05
Öğle 13:05
İkindi 16:19
Akşam 18:56
Yatsı 20:15
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
yagmura hazirliksiz yakalandilar Tyx8dWHZ jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Yağmura hazırlıksız yakalandılar

Zonguldak’ta etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.
Zonguldak’ta sabah saatlerinde sağanak yağış kent merkezinde etkili oldu. Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağmurdan korunmak için sağa sola kaçıştı. Bazı vatandaşlar poşetle yağmurdan korunmaya çalışırken bazı vatandaşlar ise dükkanların altına girdi. Sağanak yağışın hafta boyunca devam edeceği öğrenildi. Hava sıcakları ise 19 derecelere kadar geriledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
turkiyede ilk universite isgucu uyum programi togude basliyor m4Wm54WV
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Türkiye’de ilk üniversite işgücü uyum programı TOGÜ’de başlıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ile İŞKUR iş birliğinde hayata geçirilen ve Türkiye’de üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşıyan 340 kişilik İşgücü Uyum Programı için protokol imzalandı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), istihdam ve mesleki eğitim alanında öncü bir projeye imza atarak Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile stratejik bir iş birliğini hayata geçirdi. Rektörlük makamında düzenlenen törenle imzalanan İşgücü Uyum Programı (İUP) protokolü, Türkiye’de bir üniversite bünyesinde gerçekleştirilen ilk ve tek örnek olmasıyla dikkat çekti.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Tokat İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık tarafından imzalanan protokol kapsamında, 340 kişilik işgücü uyum programında süreç İŞKUR tarafından yürütülecek.
Çalışma hayatına güçlü bir başlangıç
Program katılımcıların kamu kurumlarındaki çalışma kültürüne uyum sağlamalarını, mesleki bilgi ve becerilerini sahada geliştirmelerini amaçlıyor. Teorik eğitimin uygulama ile birleştiği bu süreçte katılımcılar, disiplinli bir iş ortamında deneyim kazanarak gelecekteki kariyer yolculuklarına çok daha donanımlı bir şekilde hazırlanma fırsatı bulacaklar.
Rektör Yılmaz: "Bilgi sahayla buluşuyor"
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversite-kamu iş birliğinin toplumsal kalkınmadaki rolüne vurgu yaparak: "Bilgi ve deneyimin sahayla buluşması büyük bir değer taşıyor. Bu program sayesinde katılımcılarımız kurumsal çalışma kültürünü yakından tanırken, mesleki gelişimlerine de doğrudan katkı sağlayacaklar. Üniversite olarak bu tür üretken projelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Sürdürülebilir kariyer için önemli fırsat
Tokat İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık ise projenin sadece bir istihdam adımı olmadığını belirterek; "Bu program, bireylerin çalışma hayatına adaptasyonunu sağlayan, yetkinliklerini artıran ve sürdürülebilir bir kariyerin temellerini atan önemli bir fırsattır" ifadelerini kullandı.
Toplamda 9 ay sürecek olan bu iş birliği kapsamında 340 katılımcının genel sağlık sigortası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca katılımcılara, program dahilinde çalıştıkları her gün için 1.375 TL net ücret aylık olarak ödenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin