Bolu’da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar soluğu saçak altlarında ve şemsiye satan esnaflarda aldı.
Bolu’da 2 gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağış, öğleden sonra etkisini artırdı. Şiddetli yağış nedeniyle sokaklarda su birikintileri oluştu. Bolu’nun en işlek caddesi İzzet Baysal Caddesi’nde yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer aradı. Yağmurdan kaçan vatandaşlar soluğu, bina saçak altında ve şemsiye satan esnaflarda aldı. Şemsiye satışı yapan esnafın yüzü güldü. Ayrıca şemsiye bulamayan vatandaşlar ise üzerlerinde bulunan ceketlerle yağmurdan korundu.
Yağmur yağışının akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.


Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar soluğu saçak altlarında aldı
Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı
Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.
Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

