Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2023 12:29 tarihinde yayınlandı
0

Yağmur Suyu Drenaj Hattı Çalışmaları Tamamlandı

Safranbolu Belediyesi tarafından aşırı yağışlar sonrası sel baskınlarının yaşanmaması için başlatılan yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları tamamlandı.

Safranbolu’da da kuvvetli yağışların oluşturduğu sel suları ilçenin üst bölgelerinde başlayıp, orta ve alt bölümüne doğru çoğalarak konut veya bahçelerde baskınlara neden oluyordu. Bunun önüne geçilmesi adına alınan kararla birlikte yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına 2023 Temmuz ayında start verildi. 1. Etapta İncekaya Caddesi, Şimşek Sokak, Tokatlı Caddesi, Çiftlik Caddesi üzerinde çalışmalarını sürdüren Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler 2. Etapta Eriklik Caddesi, Bulut Caddesi, Çiftlik Caddesi’nde de hat yapım çalışmalarını sonlandırdı. 2 etapta toplamda bin 200 metre alana yağmur suyu drenaj hattı çalışması yapıldı. Maliyeti 2 milyon TL’yi bulan projenin sona ermesi ile birlikte yağmur suyu baskınlarının önüne geçilebilecek.

Öte yandan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının ardından bozulan yollar yapılan sistemli çalışma ile Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım Şefliği ekiplerince asfaltlandı.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin