Yağmur sonrası yollar göle döndü, mahalleli belediyeden mazgal istedi - Karabük Haber Postası
yagmur sonrasi yollar gole dondu mahalleli belediyeden mazgal istedi w5EZ3ize jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yağmur sonrası yollar göle döndü, mahalleli belediyeden mazgal istedi

Zonguldak’ın Merkez ilçesi Çaydamar Mahallesi’nde bulunan Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nde yağmur suyu drenaj sistemi yetersizliği vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Caddede menfez bulunmaması nedeniyle her yağmur yağışında su birikintileri oluşuyor, yol tamamen suyla kaplanıyor ve yayaların geçişine engel oluyor. Mahalle sakinleri, her yağmurda aynı durumun yaşandığını belirterek, belediye yetkililerinden bir an önce çözüm beklediklerini ifade ettiler. Özellikle yoğun yağışlarda yolun geçilmez hale geldiğini belirten mahalleliler, bu durumun hem yayalar hem de araç sürücüleri için büyük bir tehlike oluşturduğunu dile getirdi.

Yetkililerin acilen menfez yapımı için harekete geçmesi gerektiğini ifade eden bölge halkı, sorunun çözülmemesi durumunda daha büyük problemler yaşanabileceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
oncan 5 zonguldak tanitim gunlerinde dogalgaz arama gemisi konsepti yer alacak ktGjl2BP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Öncan, “5. Zonguldak Tanıtım Günleri’nde doğalgaz arama gemisi konsepti yer alacak”

Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Ziya Öncan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Muhabiri Onur Altındağ’ı ziyaret ederek, bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Zonguldak Tanıtım Günleri’ne ilişkin detayları paylaştı.

Zonguldak Valiliği himayelerinde, 14-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek dev organizasyon için hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Öncan, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin koordinasyonunda açılacak stantlarla yöresel değerlerin tanıtılacağını ifade etti.

“Almanya’dan çevre illere kadar geniş çaplı katılım bekliyoruz”

Organizasyon öncesi hem yurt içi hem de yurt dışında kapsamlı görüşmeler yaptıklarını aktaran Öncan, “Almanya’ya giderek oradaki derneklerimizi ziyaret ettik ve projemizi anlattık. Zonguldak’ta da tüm ilçelerimizi bizzat ziyaret ederek bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık. Etkinlik tarihi yaklaştıkça heyecanımız da artıyor. Başta İstanbul, Bursa, Kocaeli, Bolu ve Tekirdağ olmak üzere çevre illerdeki tüm hemşerilerimizi 14 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceğimiz coşkulu açılışa bekliyoruz” dedi.

Önceki yıllarda maden ocağı ve kömür treni, bu yıl doğalgaz arama gemisi

Tanıtım günlerinde her yıl farklı bir motto ile projeler ürettiklerine dikkat çeken Öncan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“ZONDEF olarak etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya özen gösteriyoruz. Geçmiş yıllarda etkinlik alanına maden ocağı kurmuş ve kömür treni getirmiştik. Bu yıl ise Zonguldak açıklarından çıkarılan ve ülkemiz için büyük önem taşıyan doğalgazı simgeleyen arama gemisi konseptinde dev bir stant kurarak bu büyük keşfi tüm dünyaya anlatacağız. Bu kapsamlı ve anlamlı organizasyona tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin