Yağmur altında 6 katlı inşaatın iskelesine çıkarak intihara kalkışan işsiz Nail K. (28), polisin ikna çabasıyla indirildi.
Edinilen bilgiye göre Nail K., Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 6 katlı İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü inşaatının iskelesine çıkarak intihara kalkıştı. İtfaiye ekipleri yerde branda açarak önlem alırken, polis ekipleri iş istediğini söyleyen Nail K.’yi ikna etmeye çalıştı. Bir kişi, “Yalandan delilik yapıyor” diyerek intihar girişiminde bulunan gence tepki gösterdi. Bu sırada başlayan yağmurda Nail K. ıslandı. Bir süre sonra polisler tarafından ikna edilen Nail K., çatıya çıkarılıp binadan indirildi. Evli ve 2 çocuk babası şahıs, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.


Yağmur Altında İntihar Girişimi
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için eğitmen alımı başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında yeni eğitmen alımları için başvurular başladı. Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, teknoloji alanında yetkin ve gençlerin gelişimine katkı sağlayabilecek eğitmenlerin başvurularının 8 Haziran 2026 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.
Türkiye genelinde 81 ilde ve 132 atölyede faaliyet gösteren DENEYAP Teknoloji Atölyeleri; TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülüyor.
Atölyelerde öğrencilere; tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama, nesnelerin interneti, yapay zekâ, nanoteknoloji, malzeme bilimi, havacılık ve uzay teknolojileri gibi toplam 11 farklı alanda 36 ay boyunca ücretsiz ve uygulamalı eğitim veriliyor.
Yapılan açıklamada, geleceğin bilim insanları, girişimcileri ve araştırmacılarını yetiştirmeyi hedefleyen projede görev alacak eğitmenlerin; teknoloji üretim süreçlerine hakim, yenilikçi düşünceye sahip ve gençlere rehberlik edebilecek nitelikte olması gerektiği vurgulandı.
DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde görev almak isteyen adaylar için başvuru sürecinin 8 Haziran 2026 tarihinde sona ereceği belirtildi.

