DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yağışla birlikte denizinde dalgalı olması neticesinde sahiller boş kaldı.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün uyarısı sonrasında Batı Karadeniz Bölgesinde yer yer yağış etkili oluyor. Yağışla birlikte denizin dalgalanması neticesinde Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sahillerde sessizliğe büründü. Kumsalda kuşlar ve az sayıda insan kaldı.
Meteorolojinin uyarısında, “Batı Karadeniz’de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Düzce, Zonguldak, Bartın kıyı kesimlerinin yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.
Yağışın 27 Temmuz 2024 saat 18.00’e kadar etkili olması bekleniyor.


Yağışla birlikte sahiller boş kaldı
Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi
Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.
Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

