Reklam
Reklam
yagis nedeniyle tasan dere karayolunu ulasima kapatti aNgW1MZa jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Yağış nedeniyle taşan dere karayolunu ulaşıma kapattı

Artvin Ardanuç-Ardahan yolu üzerinde yoğun yağış nedeniyle Rabat deresi taştı, yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına başladı.

Meteoroloji’nin uyarıları sonrası Artvin ve ilçelerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kentte aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Ardanuç-Ardahan yolu üzerinde bulunan Rabat deresi ana yola taştı. Yoğun yağışın etkisiyle taşan dere Ardanuç-Ardahan yolunu ulaşıma kapattı. Kapanan yol nedeniyle Karayolları ekipleri yol açma çalışmasına başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin