Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

3 yaşındaki torunu cinayete şahit oldu

Bolu’da geçtiğimiz gün gece saatlerinde İsmail Çetin’i(62) 3 yaşındaki torunun yanında, üzerinden otomobil ile geçerek öldüren kuşkulu İrfan Başkalayc ı(70) ve eşi A.B. adliyeye sevk edildi. Söz veren İrfan Başkalaycı’nın “Aramızda hasımlık vardı. Köyde karşılaştık. Aracından indi, elinde bıçak vardı. Bana saldıracağını düşündüm ve arabayı üzerine sürdüm. Öldürme kastım yoktu” dediği öğrenildi.

Olay, pazartesi günü saat 22.30 sıralarında Sultan köyünde meydana geldi. Uzun yıllardır, ortalarında hasımlık olduğu öğrenilen İsmail Çetin ve İrfan Başkalaycı, arabalarıyla seyir halindeyken köyde karşılaştı. Araçlarını durduran taraflar ortasında çıkan tartışma, hengameye dönüştü.

3 yaşındaki torunu cinayete şahit oldu

Daha sonra Başkalaycı, aracına binmek üzere olan Çetin’in içinde bulunduğu arabaya çarptı. Çarpmanın tesiriyle İsmail Çetin araçtan yola düştü. 3 yaşındaki torunun da yanında bulunduğu İsmail Çetin yerden kalkamazken İrfan Başkalaycı, araçla başını ezdi. Çetin, olay yerinde ömrünü yitirdi. 3 yaşındaki torunu ise cinayetin yaşandığı anlara şahit oldu.

İsmail Çetin’in cansız vücudu, savcılık ve jandarmanın olay yerindeki incelemesinin akabinde otopsi süreçleri için İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nin morguna kaldırıldı. Çetin’in cenazesi dün Sultan köyünde ikindi namazının akabinde toprağa verildi.

Adliyeye sevk edildi

İl Jandarma Komutanlığı takımları, İrfan Başkalaycı’yı dün akşam saatlerinde Saraycık köyü mevkisinde eşi A.B. ile birlikte aracıyla seyir halindeyken yakalayıp, gözaltına aldı. Başkalaycı ile olay sırasında ve sonrasında yanında olan eşi jandarmadaki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.

İfade veren İrfan Başkalaycı’nın “Aramızda hasımlık vardı. Köyde karşılaştık. Aracından indi, elinde bıçak vardı. Bana saldıracağını düşündüm ve arabayı üzerine sürdüm. Öldürme kastım yoktu” dediği öğrenildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin