Vural: "Oyuncularıma Tokat Bile Atmış Adamım" - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 12:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Vural: “Oyuncularıma Tokat Bile Atmış Adamım”

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural: “Sezon başından alıp da düşürdüğüm tek takım 39 Puanla Antalyaspor. 10-12 maçta aldığım takımların yarısı düştüyse, yarısı kurtulmuştur. İnsanlar Türkiye’de bazı şeylerde içeriye bakmaz görüntüye bakar”
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Yeri geldiğinde oyuncuma tokat bile atmış adamım. İnsanlar Türkiye’de bazı şeylerde içeriye bakmaz görüntüye bakar. Ben doğal adamım, kendimle barışığım. Ceza vermem gerektiğinde yeri gelince kişiye gülerek de veririm” dedi.
Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını çamlık sahasında yaptığı idman ile sürdürdü. Kırmızı-mavili ekibin teknik patronu Yılmaz Vural, idman öncesi Ferudun Tankut tesislerinde haftalık olağan basın toplantısı düzenledi. Vural, takımda 12 tane sakat oyuncuları olduğundan kadrolarının 17 kişi olduğunu, Ahmet İlhan ve Hakan’da sıkıntının devam etmesi durumunda 15 kişilik kadro ile Kayseri Erciyes maçına çıkacaklarını söyledi.
“ÜZÜNTÜMÜZ BÜTÜN ÇABALARIN BİR SONUÇ GETİRMEMESİNDEN DOLAYIDIR”
Kayseri Erciyes maçını kazanıp sezonu 31 puanla kapatmak istediklerini kaydeden Vural, “Son maçımız ligde kalma maçımız olmasaydı, 15 kişiyle ligde kalmak için savaşacaktık. Üzüntümüz bütün çabaların bir sonuç getirememesinden dolayıdır. Geçen haftadan beri kendi iç dünyamızda inanılmaz sıkıntı yaşıyoruz. Futbol böyle, bu kadar da trajedi konu diye bakmamak lazım. Camia olarak diğerlerine nazaran bu konuda daha dikkatli olmamız anlamı ortaya çıkıyor. Yaptığımız hataları, konumuzu bu kadar sayısı fazla olmadığı bir dönem yaşarız” dedi.
Mevcut Yönetim kurulunun görevi bırakacağından burada olma isteklerinin mümkün olmayacağını da belirten Yılmaz Vural, “Gelecek yeni yönetim kendi ekibini seçecektir. Bize burada Kardemir Karabük’ün gelecekte en kısa sürede lige dönmesi temennisinde başka bir şey olmaz” ifadesinde bulundu.
“OYUNCULARA TOKAT BİLE ATMIŞ ADAMIM”
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Vural, Türkiye liginde kendisinden daha sert hoca olmadığını da belirterek, “Yeri geldiğinde oyuncuma tokat bile atmış adamım. İnsanlar Türkiye’de bazı şeylerde içeriye bakmaz görüntüye bakar. Herkes onun için yapmacık davranıyor. Ben doğal adamım, kendimle barışığım. Davranılması gereken yerde ceza vermem gereken kişiye gülerek de veririm” dedi.
“BİZ ATAĞA KALDIRDIK, MORALLENDİRDİK AMA SÜRE YETMEDİ”
Sezon başından alıpta düşürdüğüm tek takım 39 puanla Antalyaspor olduğunu söyleyen Vural, “39 puanla ligden düştü. Türkiye lige tarihinde inanılacak gibi değil. Onun dışında yedinci ve sekizinci maçta aldığım hiçbir takımı düşürmedim. Ama ne zaman böyle son 10-12 maçta gittiğim takımların yarısı düştü. Bütün bu dibe vurmuşluğu siz yeniden morallendirip atağa kaldırıp bu işi kurtarmanız gerekiyordu. Biz atağa kaldırdık morallendirdik ama süre yetmedi. Eğer süre yetseydi bu takımı ligde tutacağımı her takımda olduğu gibi çok emindim. Yoksa buraya niye geleyim”
“NEREDEN ÇIKTI BU ALATURKA ZİHNİYET”
Rize – Galatasaray maçının İstanbul’da oynanacak olmasını da eleştiren Vural, “Açıklama yapılıyor sizin maç Cuma günü deniliyor, sonra bir daha değişiyor. Planlayan arkadaşların sıkıntısı değil bu, yukarıdan yönetsel bazda müdahaleler oluyor. Galatasaray – Rize maçını İstanbul’da oynansın deniliyor, böyle saçmalık mı olur. Niye orada oynansın. Bursa kendine göre avantaj kaybeder. Galatasaray deplasmana gidecek dönecek kupa maçı oynayacak. Niye Bursa buna müsaade etsin. Nereden çıktı bu alaturka zihniyet. Gidersin maçını oynarsın uçak denen bir şey var, gelirsin statta taraftarınla şampiyonluğu kutlarsın. Bu adaletsizlik değil mi” diye sitemlerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
adalet bakani gurlek 12 yargi paketimizle ilgili meslektaslarla surekli istisare halindeyiz q7t3vQby
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Adalet Bakanı Gürlek: “12. Yargı Paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 12. Yargı Paketi için yargı camiası ile sürekli istişare içinde olduğunu belirterek, yeni pakette hakim ve savcıların çalışma şartlarının geliştirilmesi konusunda da çalışma yapacaklarını ifade etti.

Bakan Gürlek, Düzce ziyareti kapsamında Adalet Sarayı’nı ziyaret etti. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre tarafından karşılanan Bakan Gürlek, şehir dışı bütün ziyaretlerinde adliye ziyaretini önemsediğinin altını çizdi. 12. Yargı Paketi konusunda meslektaşları ile sürekli istişare yaptığını belirten Bakan Gürlek, “Sizler de Düzce’de görev yapıyorsunuz. Sizlerin fikirleri bizim için çok önemli. Yani gördüğüm kadarıyla adliyeniz çok güzel bir adliye. Nezih bir çalışma ortamınız var. Lojman sorunu da büyük ölçüde çözülmüş. Elimizden geldiğince meslektaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Sizin sorunlarınızı iyi biliyoruz. Sizin özellikle uygulamada karşılaştığınız sorunlar, bunların yargılamanın gecikmesine sebebiyet vermemesi için biz de bu konuda çalışacağız” diye konuştu.

“Adliye ziyaretlerini önemsiyorum”

20 yıl boyunca kürsüde görev yaptığını belirten Bakan Gürlek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hakimlik yaptım, savcılık yaptım. Daha sonra da Adalet Bakan Yardımcılığı, İstanbul Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı nasip oldu. Öncelikli olarak sizin yaşadığınız problemleri, sizin yaşadığınız sorunları, sizin psikolojinizi çok iyi biliyorum. Adliye ziyaretlerini de önemsiyorum. Hem meslektaşlarımıza moral motivasyon hem de özellikle uygulamadaki sorunları bizzat sahada görüp elimizden ne geliyorsa bunların çözüm aşamasına fayda sağlamak istiyoruz.”

“Sorunları çözmek için geldik”

Bakan Gürlek, ziyaretinde vatandaşlardan gelen eleştirileri de meslektaşları ile paylaştı. İki temel eleştiriye vurgu yapan Bakan Gürlek, “Adaletle ilgili vatandaşta iki tane temel eleştiri var. Birinci eleştiri; yargılamalar çok uzuyor. Yani bunu ben de gördüm, siz de biliyorsunuz. Her bir davanın ne kadar sürede bakılacağı hedef süre var. Aslında belli. Bu konuda ben sizden özellikle dosyanıza ihtimam göstermenizi istiyorum. Her gittiğim yerde de söylüyorum. Eğer hakimden, savcıdan kaynaklanmayan, sistemden kaynaklanan bir sorun varsa da biz de Adalet Bakanlığı olarak teknik ekibimle birlikte, heyetle birlikte bu sorunları çözmek için geldik” dedi.

Bakan Gürlek, 12. Yargı Paketi’nde hakim ve savcı takviyesi, çalışma şartlarının geliştirilmesi konularında da çalışma yapacaklarını ifade etti.

“Hakim, savcı delillere bakar”

Vatandaştan gelen ikinci eleştirinin yargıda güven problemi olduğunu belirten Bakan Gürlek, “İkinci problem biliyorsunuz aslında öyle de değil ama maalesef böyle bir algı var. Yargı her zaman güçlüden yanadır algısı var. Bu yanlış. Bunu siz de biliyorsunuz, biz de biliyoruz. İstanbul’da görev yaptık, sizler de biliyorsunuz. Hakim, savcı dosyadaki delillere göre bakar. Dosyanın taraflarının statüleri, makamları, mevkileri önemli değildir. O şahsın güçlü olması ya da önemli bir pozisyonda olması, maddi durumu önemli değildir. Bu konuda da değerli meslektaşlarım elinizden geldiğince sizlerden de ihtimam göstermenizi istiyoruz” diye konuştu.

Bakan Gürlek, adliyenin konferans salonunda Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Duran ile birlikte savcılarla bir araya geldi. Bakan Gürlek, baroya da ziyarette bulunarak, baro yöneticileri ve avukatlarla fotoğraf çektirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin