Virajı alamayan otomobil takla attı: 2 yaralı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Virajı alamayan otomobil takla attı: 2 yaralı

Düzce’de virajı alamayan otomobil şarampole uçarak takla attı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Çamköy Bağlantı yolunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Düzce’den Akçakoca istikametine seyir halinde olan A.G. idaresindeki 28 AAT 551 plakalı Toyota marka otomobil, Sancaklar mevkiinde sürücüsünün virajda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazayı görenlerin ihbarı ile bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Takla atan otomobilden çıkarılan sürücü A.G. ile yanında yolcu olarak bulunan N.K. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basciftlikte leylekler 25 yil sonra geri dondu NYywSsj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başçiftlik’te leylekler 25 yıl sonra geri döndü

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 25 yıl aradan sonra leylekler yeniden yuva yapmaya başladı.

İlçe merkezinde geçmiş yıllarda yaygın olan ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leyleklerin yuvaları zarar görmüş, yavruların telef olması üzerine leylekler bölgeyi terk etmişti. Yaklaşık çeyrek asırdır ilçeye uğramayan leylekler, son yıllarda ahşap ve metruk binaların yenilenesiye yeniden görülmeye başladı.

Tokat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe merkezindeki metruk ve ahşap yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılmasıyla birlikte sansar popülasyonunda azalma yaşandı. Bu gelişmenin ardından leyleklerin yeniden Başçiftlik’e dönerek yuva yapmaya başladığı gözlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen leyleklerin bölgede yuvalanması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünün sevindirici olduğunu belirterek, “Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır gelmeyen leylekler bu yıl gelmeye başladı. Karşıda gördüğünüz caminin kubbesi üzerinde iki leyleğimiz yuva yapmaya başladı. Bugün hava çok soğuk, yüksek kesimlerde kar yağıyor. Ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leylekler ilçeyi terk etmişti. Geçmiş yıllarda alınan karar gereği bu evler yıkıldı, sansarlar azaldı. Leylekler de yeniden gelmeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin