Yenice ilçesinde meydana gelen trafik kazasında virajı alamayan hafif ticari araç kayalara çarparak takla attı. Kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, Yenice-Karabük Karayolu Kuzdağ mevkisinde meydana geldi. Mehmet Almalı (53) yönetimindeki 78 DP 641 plakalı hafif ticari araç, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halindeyken Kuzdağ mevkisine geldiğinde sürücüsünün yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak kayalara çarpıp takla attı.
Kazada araçta bulunan Mehmet Almalı (53), Halil Tükenmez (75) ve Muhammet Tükenmez (51) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kazada yaralanan 3 kişinin emekli maaşlarını çekerek köylerine gittikleri öğrenildi.


Virajı alamadı, kayalara çarparak takla attı: 3 yaralı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.


