Vinçle çardak ve salıncak çalan 4 kişi yakalandı  - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Eylül, 2018 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Vinçle çardak ve salıncak çalan 4 kişi yakalandı 

Karabük’te bir yurdun önündeki çardak ve salıncağı vinç yardımıyla çalan 4 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan A.L.O’ya ait kız öğrenci yurdunun önünde bulunan bir adet ahşap çardak ve 2 adet ahşap salıncağın çalınması olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda malzemelerin K.Ç. (22), R.Ü.(19), M Ü. (20), ve E.K.(20) isimli şahıslar tarafından traktör vinç yardımı ile çaldıkları belirlenirken, şüpheliler gözaltına alındı.

Güvenlik kamerasından yapılan incelemelerde şüphelilerin çaldıkları malzemeleri Balıklar kayası kavşağından üniversite mahallesi istikametine geçirdikleri ortaya çıktı. 5 bin TL değeri olduğu belirtilen malzemeler sahibine teslim edilirken, hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
misket elma tadinda baklava Idym5w1Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Misket elma tadında baklava

Amasya’nın coğrafi işaretli misket elması artık baklavaları tatlandırıyor. Cezeryede kullanılıp olumlu sonuç alınan elma, baklava çeşitlerinde de tercih ediliyor. Geleneksel baklavalar fıstık yerine elma tadında kokmaya başladı.

Tarihi şehirde 2 bin yıldır yetiştirilen ve coğrafi işaret alan misket elma, geleneksel Türk tatlısı olan baklavanın yapımında da kullanılmaya başlandı. Kabukları soyulan elmalar rendelenip pişirilerek püre haline getirildi.

Fıstık yerine elma

Geleneksel baklavanın yapımı gibi, merdanelerle açılan ince hamurların arasına fıstık veya badem eklemek yerine elmalar ile ceviz dizildi. İsteğe göre usta ellerin hüneriyle burma ya da midye görünümünde şekillenen hamurlar fırında kızartıldı.

“Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık”

Elma kokusunun buram buram hissedildiği lezzetin Amasya’nın mutfak kültürüne katıldığını belirten Amasya Olgunlaşma Enstitüsünde görevli usta şef Gönül Göl, “Bölgemizde 2 bin yıldır yetiştirilen elmayı artık baklavalarda kullanıyoruz. Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık. İncecik açtığımız hamurlar burulmasıyla kıtırlık kazanıyor. Bu işlem ayrı bir ustalık gerektiriyor” dedi.

“Elma, kalp sağlığını korur”

Elmanın faydalarına değinen Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde görevli Tuğçe Kalkan da, “Elma, kalp sağlığını koruyan, sindirimi düzenleyen lifli yapısı, güçlü antioksidanlar ve c vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiriyor. Hafızayı güçlendiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin