Reklam
Reklam

Vinçle çardak ve salıncak çalan 4 kişi yakalandı 

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Eylül, 2018 13:16 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te bir yurdun önündeki çardak ve salıncağı vinç yardımıyla çalan 4 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan A.L.O’ya ait kız öğrenci yurdunun önünde bulunan bir adet ahşap çardak ve 2 adet ahşap salıncağın çalınması olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda malzemelerin K.Ç. (22), R.Ü.(19), M Ü. (20), ve E.K.(20) isimli şahıslar tarafından traktör vinç yardımı ile çaldıkları belirlenirken, şüpheliler gözaltına alındı.

Güvenlik kamerasından yapılan incelemelerde şüphelilerin çaldıkları malzemeleri Balıklar kayası kavşağından üniversite mahallesi istikametine geçirdikleri ortaya çıktı. 5 bin TL değeri olduğu belirtilen malzemeler sahibine teslim edilirken, hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Heyelan mağduru yaşlı çift yardım bekliyor

d 8
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Haziran, 2026 16:48 tarihinde yayınlandı
0 0

“Evimiz boşaltıldı, kalacak yerimiz yok”

Karabük Merkez Kurtuluş Mahallesi Akdere Sokak’ta bulunan bir ev, geçtiğimiz günlerde etkili olan aşırı yağışların ardından meydana gelen heyelanda zarar gördü. Heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle ev, 1 Haziran’da AFAD ekipleri tarafından tahliye edildi. Evde yaşayan yaşlı çift ise o tarihten bu yana kalıcı bir barınma çözümüne ulaşamadıklarını belirterek yardım çağrısında bulundu.

İddiaya göre, AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından heyelan tehlikesi nedeniyle evin boşaltılması istendi. Güvenlik gerekçesiyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan yaşlı çift, gidecek yerleri olmadığı için geceleri arabada kaldıklarını, sabah saatlerinde ise evlerine dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yaşadıkları mağduriyeti gözyaşları içinde anlatan çift, temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlandıklarını belirtti. “Sabah bir çorba, akşam bir bardak su ile günü tamamlamaya çalışıyoruz” diyen yaşlı vatandaşlar, yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

“Sesimizi duyun ve elimizden tutun. Yağmurun altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Bir çıkış yolu bulamıyoruz. Lütfen bize yardımcı olun” sözleriyle çağrıda bulunan çift, evlerinden çıkarıldıktan sonra kendilerine kalıcı bir barınma çözümü sunulmadığını öne sürdü.

Öte yandan vatandaşlar, can güvenliği açısından tahliye kararının yerinde olduğunu ancak tahliye edilen ailelerin barınma ve sosyal destek ihtiyaçlarının da aynı hassasiyetle ele alınması gerektiğini dile getiriyor. Heyelan riski nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan yaşlı çiftin günlerdir yakınlarının yanında kalmak zorunda kalması, afet sonrası destek süreçlerine ilişkin tartışmaları da beraberinde getirdi.

Afet riskine karşı hızlı hareket edilerek evin tahliye edildiğini belirten mahalle sakinleri, mağdur vatandaşların geçici veya kalıcı barınma sorununa yönelik çözüm üretilmesinin önemine dikkat çekiyor. İleri yaştaki iki vatandaşın aradan geçen süreye rağmen belirsizlik içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışması, sosyal destek mekanizmalarının etkinliği konusunda soru işaretlerine neden oluyor.

Mahalle sakinleri, yaşlı çiftin bir an önce güvenli bir konuta yerleştirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili kurumların koordineli şekilde harekete geçmesini istiyor. Heyelan nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan çift ise kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin