Vinçle çardak ve salıncak çalan 4 kişi yakalandı  - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Eylül, 2018 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Vinçle çardak ve salıncak çalan 4 kişi yakalandı 

Karabük’te bir yurdun önündeki çardak ve salıncağı vinç yardımıyla çalan 4 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan A.L.O’ya ait kız öğrenci yurdunun önünde bulunan bir adet ahşap çardak ve 2 adet ahşap salıncağın çalınması olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda malzemelerin K.Ç. (22), R.Ü.(19), M Ü. (20), ve E.K.(20) isimli şahıslar tarafından traktör vinç yardımı ile çaldıkları belirlenirken, şüpheliler gözaltına alındı.

Güvenlik kamerasından yapılan incelemelerde şüphelilerin çaldıkları malzemeleri Balıklar kayası kavşağından üniversite mahallesi istikametine geçirdikleri ortaya çıktı. 5 bin TL değeri olduğu belirtilen malzemeler sahibine teslim edilirken, hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 75 yillik arife bayrami gelenegi eqcneput
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 75 yıllık “Arife Bayramı” geleneği

Samsun’da 75 yıldır aralıksız sürdürülen “Arife Bayramı” bu yıl da çocuk eğlenceleriyle yaşatıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde geleneksel Arife Bayramı bu yıl da çocuklar için unutulmaz hale geldi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Gökçeağaç Mahallesi’nde düzenlenen bayram kutlamasında Aileler gelenek değerlerini hissederken, gösterilerle de çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.Mahalle sakinleri tarafından hazır edilen şeker ve çikolatalar tepsilerle çocukların sepet ve poşetlerine dolduruldu.

Gelenek ve göreneklerin nesillere aktarılmasında Arife Bayramının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “75 yıl önce Fadime ninemizin çocuklara yufka dağıtarak başlattığı bugün ise şeker ve çikolatalarla devam eden bu bayram çocuklarımıza 2 bayram yaşatıyor. Tabi ki çocuklarımız çok sevinçli, geleneklerimizin geçmişten geleceğe taşınması çok önemli. Burada emeği geçen, başlatan ve bugüne taşıyan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bayramların coşkuyla yaşandığını ancak dünyada bayram sevincini yaşayamayan çocuklara da değinen Başkan Şenol Kul, “Bu arada unutmamamız gereken bir şey daha var. Biz iki bayram kutluyoruz ama dünyadaki çocuklarımızın hepsi aynı bayramı kutlayamıyor. Buradan o çocuklarımıza da dualar ediyoruz. İnşallah onlarda bayramlarını kutlayacakları günlere en kısa sürede kavuşurlar. Özellikle Gazze’de, Filistin’de, dünyanın her tarafında çocukların ve müslümanların mübarek Ramazan Bayramını da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte Ankara’da yaşayan ve Terme’deki Arife Bayramına katılan 11 yaşındaki Zeynep Kılıç, “Bu bayram burada çok mutlu oldum. Oyunlara katıldım, şeker dağıttılar, belediye başkanıyla görüştüm. Oyunları çok güzeldi, çok mutlu oldum” dedi.

Etkinlik sonunda mahalleli Ramazanın son iftarını açmak için hep birlikte sofraya oturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin