Reklam
Reklam
vezirkopru sulama barajinda kuraklik alarmi CiBNUZCM jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Vezirköprü Sulama Barajı’nda ’kuraklık’ alarmı

Samsun’un Vezirköprü Sulama Barajı’nda kuraklık nedeniyle suyun kritik seviyeye indiğini belirten Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Çiftçimiz suyu idareli ve kontrollü kullanmalı” dedi.

Son yıllarda Türkiye’de ve Vezirköprü’de yaşanan kuraklığın git gide artığını belirten Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Ülkemizi ve özellikle ilçemizi etkileyen bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklıktan barajlarımızda nasibini aldı. Geçmiş yıllardaki verilere göre tam dolu olarak sulama sezonuna başlayan barajlarımız, bu yıl sezona yaklaşık yüzde 55 doluluk oranıyla girdi. Üstüne bir de nisan yağmurlarının yağmaması nedeniyle çiftçimiz hububat sulamaları yapılınca barajlarımızdaki su kritik seviyeye indi” diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Kaya, “Bu kuraklık sorununun önüne geçebilmek için, tüm çiftçilerimizin suyu idareli ve kontrollü kullanmaları, ayrıca sulamasını düzenli olarak takip ederek suyu israf etmemesi gerekiyor. Kalan suyun son derece dikkatli ve bilinçli kullanılması artık zaruridir” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin