Reklam
Reklam
vezirkopru sulama barajinda kuraklik alarmi CiBNUZCM jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Vezirköprü Sulama Barajı’nda ’kuraklık’ alarmı

Samsun’un Vezirköprü Sulama Barajı’nda kuraklık nedeniyle suyun kritik seviyeye indiğini belirten Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Çiftçimiz suyu idareli ve kontrollü kullanmalı” dedi.

Son yıllarda Türkiye’de ve Vezirköprü’de yaşanan kuraklığın git gide artığını belirten Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Ülkemizi ve özellikle ilçemizi etkileyen bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklıktan barajlarımızda nasibini aldı. Geçmiş yıllardaki verilere göre tam dolu olarak sulama sezonuna başlayan barajlarımız, bu yıl sezona yaklaşık yüzde 55 doluluk oranıyla girdi. Üstüne bir de nisan yağmurlarının yağmaması nedeniyle çiftçimiz hububat sulamaları yapılınca barajlarımızdaki su kritik seviyeye indi” diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Kaya, “Bu kuraklık sorununun önüne geçebilmek için, tüm çiftçilerimizin suyu idareli ve kontrollü kullanmaları, ayrıca sulamasını düzenli olarak takip ederek suyu israf etmemesi gerekiyor. Kalan suyun son derece dikkatli ve bilinçli kullanılması artık zaruridir” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin