Samsun’un Vezirköprü Sulama Barajı’nda kuraklık nedeniyle suyun kritik seviyeye indiğini belirten Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Çiftçimiz suyu idareli ve kontrollü kullanmalı” dedi.
Son yıllarda Türkiye’de ve Vezirköprü’de yaşanan kuraklığın git gide artığını belirten Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Ülkemizi ve özellikle ilçemizi etkileyen bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklıktan barajlarımızda nasibini aldı. Geçmiş yıllardaki verilere göre tam dolu olarak sulama sezonuna başlayan barajlarımız, bu yıl sezona yaklaşık yüzde 55 doluluk oranıyla girdi. Üstüne bir de nisan yağmurlarının yağmaması nedeniyle çiftçimiz hububat sulamaları yapılınca barajlarımızdaki su kritik seviyeye indi” diye konuştu.
Açıklamalarına devam eden Kaya, “Bu kuraklık sorununun önüne geçebilmek için, tüm çiftçilerimizin suyu idareli ve kontrollü kullanmaları, ayrıca sulamasını düzenli olarak takip ederek suyu israf etmemesi gerekiyor. Kalan suyun son derece dikkatli ve bilinçli kullanılması artık zaruridir” şeklinde konuştu.


Vezirköprü Sulama Barajı’nda ’kuraklık’ alarmı
Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı
Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.
Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

