Samsun’un Vezirköprü Sulama Barajı’nda kuraklık nedeniyle suyun kritik seviyeye indiğini belirten Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Çiftçimiz suyu idareli ve kontrollü kullanmalı” dedi.
Son yıllarda Türkiye’de ve Vezirköprü’de yaşanan kuraklığın git gide artığını belirten Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Ülkemizi ve özellikle ilçemizi etkileyen bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklıktan barajlarımızda nasibini aldı. Geçmiş yıllardaki verilere göre tam dolu olarak sulama sezonuna başlayan barajlarımız, bu yıl sezona yaklaşık yüzde 55 doluluk oranıyla girdi. Üstüne bir de nisan yağmurlarının yağmaması nedeniyle çiftçimiz hububat sulamaları yapılınca barajlarımızdaki su kritik seviyeye indi” diye konuştu.
Açıklamalarına devam eden Kaya, “Bu kuraklık sorununun önüne geçebilmek için, tüm çiftçilerimizin suyu idareli ve kontrollü kullanmaları, ayrıca sulamasını düzenli olarak takip ederek suyu israf etmemesi gerekiyor. Kalan suyun son derece dikkatli ve bilinçli kullanılması artık zaruridir” şeklinde konuştu.


Vezirköprü Sulama Barajı’nda ’kuraklık’ alarmı
Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız dualarla anıldı
Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız, şehadetinin sene-i devriyesinde kabri başında dualarla anıldı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 2016 yılında terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen polis memuru Uğur Yıldız, Kastamonu’daki kabri başında anıldı. İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Uğur Yıldız’ın şehadetinin sene-i devriyesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla, annesi Fahriye Yıldız’ı evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Şehit Uğur Yıldız’ın kabri ziyaret edildi. Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, şehit polis memurunun eşi Perihan Yıldız, annesi Fahriye Yıldız, yakınları, gaziler, emniyet teşkilatı mensupları ve Kastamonu Müftülüğü personelleri, Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız’ın kabri başında dua etti. Şehitlikteki şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

