Reklam
Reklam
vezirkopru sulama barajinda kuraklik alarmi CiBNUZCM jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Vezirköprü Sulama Barajı’nda ’kuraklık’ alarmı

Samsun’un Vezirköprü Sulama Barajı’nda kuraklık nedeniyle suyun kritik seviyeye indiğini belirten Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Çiftçimiz suyu idareli ve kontrollü kullanmalı” dedi.

Son yıllarda Türkiye’de ve Vezirköprü’de yaşanan kuraklığın git gide artığını belirten Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Ülkemizi ve özellikle ilçemizi etkileyen bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklıktan barajlarımızda nasibini aldı. Geçmiş yıllardaki verilere göre tam dolu olarak sulama sezonuna başlayan barajlarımız, bu yıl sezona yaklaşık yüzde 55 doluluk oranıyla girdi. Üstüne bir de nisan yağmurlarının yağmaması nedeniyle çiftçimiz hububat sulamaları yapılınca barajlarımızdaki su kritik seviyeye indi” diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Kaya, “Bu kuraklık sorununun önüne geçebilmek için, tüm çiftçilerimizin suyu idareli ve kontrollü kullanmaları, ayrıca sulamasını düzenli olarak takip ederek suyu israf etmemesi gerekiyor. Kalan suyun son derece dikkatli ve bilinçli kullanılması artık zaruridir” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dfa840bc 3cb0 4df5 898b ad6da62035f3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 10:13 tarihinde yayınlandı
0

Yıldırım “Devlet Eliyle Ticaret Son Bulmalı”

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, devlet eliyle yürütülen ticari faaliyetlerin küçük esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, adil rekabet ortamının yeniden sağlanması çağrısında bulundu.

Yıldırım yaptığı açıklamada, devletin asli görevinin ticaret yapmak değil; üreticiyi, esnafı ve girişimciyi desteklemek olduğunu ifade etti. Öğretmenevlerinden sosyal tesislere, polis evlerinden düğün salonlarına, lokantalardan çay bahçelerine kadar birçok alanda kamu eliyle ticaret yapıldığını belirten Yıldırım, okullarda sürekli hale gelen kermes uygulamalarının da küçük esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.

Kamu işletmelerinin vergi ve maliyet avantajına sahip olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bir tarafta bütün sermayesini, emeğini ve geleceğini işletmesine bağlayan esnafımız, diğer tarafta personel maaşı devlet tarafından karşılanan kamu işletmeleri bulunmaktadır. Bu şartlarda adil rekabetten söz etmek mümkün değildir” dedi.

Esnafın ağır ekonomik yük altında ayakta kalmaya çalıştığını vurgulayan Yıldırım, elektrik, kira, SGK, vergi, POS komisyonları, kredi faizleri ve yüksek gecikme zamlarının küçük işletmeleri zorladığını ifade etti.

Esnafın ekonominin temel taşı olduğunu belirten Yıldırım, “Esnaf sadece ticaret yapan kişi değildir; istihdam sağlayan, vergisini ödeyen, mahallesine sahip çıkan ve şehrin sosyal yapısını ayakta tutan unsurdur” diye konuştu.

Açıklamasında çağrısını yineleyen Yıldırım, devletin ticaretin rakibi değil düzenleyicisi olması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Devlet eliyle ticaret acilen son bulmalı; ticaret, yatırım yapan, risk alan ve vergisini ödeyen esnafa bırakılmalıdır. Esnafımızı vergi adaleti, krediye erişim, finansman destekleri, POS komisyonları, yüksek faiz ve gecikme zamları ile istihdam maliyetleri konusunda korumak zorundayız. Ayakta kalan esnaf güçlü ekonomi demektir. Güçlü ekonomi ise güçlü Türkiye demektir.” 

Bizi sosyal medyadan takip edin