Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Veysel Bilen: “Basketbol şubesini kapatmadık, sadece lige katılmadık”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor A. Ş. Başkanvekili Veysel Bilen, Samsunspor Basketbol Takımı’nın kapatılmadığını, sadece bu sezon lige katılma haklarından vazgeçtiklerini söyledi.
Geçen sezon Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Samsunspor Basketbol Takımı, gerekli bütçeyi sağlayamadıkları için bu sene lige katılmama kararı aldıklarını açıklamıştı. Başkanvekili Veysel Bilen bugün yaptığı toplantıda derneğin basketbol şubesini kapatmadıklarını, bu yıl ligde oynama haklarından feragat ettiklerini, 2025 Ağustos’unda yapılacak olağan genel kurulda seçilecek yeni yönetimin basketbol şubesi hakkındaki kararı vereceğini söyledi. Bilen ayrıca federasyonun, Basketbol 1. Ligi’nde maçlara çıkmayacak Samsunspor Basketbol Takımı’nın bu sene küme düşürülüp düşürülmeyeceğini daha sonrasında kendilerine bildireceğini ifade etti.

“Basketbolu kapatmadık, lige katılmama kararı aldık”
Lige katılmama kararı aldıklarını belirten Veysel Bilen, “Kulübümüz derneğinin faaliyetlerinden biri de basketboldu. Basketbol şubesi devam ediyor. Şubenin kapanması söz konusu değil. Biz sadece bu sene lige katılma hakkımızdan vazgeçtik. Basketbolun şube olarak devamı var, altyapıda çalışmalar akademik olarak devam edecek ama liglere katılmama kararı aldık. Küme düşme konusunda 2 görüş var. Biz kuraya katılmayacağımızı federasyona bildirdik. Önceden bu bilgiyi verdiğimiz için bir görüş mevcut hakkında devam edeceği görüşünde. Çünkü gerekçeli olarak lige katılmadık. Bir kısım görüş de bu ligde devam edilemeyeceğini, bir alt lige düşürüleceği görüşünde. Zaten Samsunspor şu anki ligin bir altından başlamıştı. Fark eden bir şey yok. Genel kurul ne karar verirse, o doğrultuda hareket edilecektir. 2025 Ağustos’ta genel kurul yapılacak. O dönem geldiğinde aday olmak isteyen olur. Genel kurul neyi uygun görürse alınacak karara uyarız” dedi.

“Gaziantep FK galibiyet bizi şımartmamalı”
Süper Lig’de mücadele eden futbol takımı hakkında da bilgiler veren Bilen, “Gaziantep FK’yı yenerek uzun süre sonra ilk deplasman galibiyetimizi aldık. Biz bize yeteriz dedik. Beşiktaş ve Gaziantep FK maçında oyuncu gurubumuzun ne kadar karakterli olduğunu gördük. Geçen yıl yeterli performansı gösteremeyen oyuncularımızdan birkaçının bu sene yeni transfer gibi takıma katkı vermeye başlamış olması bizi memnun etti. Gelecek için ümit verdi. Bu bizi şımartmamalı. Erken havaya girmememiz lazım. Lig çok uzun maraton. İşi başından sıkı tutup, korkulu rüya görmeden sezon sonunda zor gibi görünen sezonu başarılı bitirip, gelecekteki aydınlık günlere kucak açmak istiyoruz. Ertelenen Başakşehir maçının olduğu fikstürde 1461 Trabzon ekibiyle bir hazırlık maçı oynayacağız. Daha sonra da deplasmanda karşılaşacağız Hatayspor maçına hazırlanacağız. Biz gelecek adına daha iyi olsun, başarılı olalım diye gece gündüz çalışıyoruz. Sezon sonunda el birliği ile Samsunspor’u özlenen noktaya getirmiş olacağız” diye konuştu.

blank
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2025 13:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Değirmenci’den Karabük’e Yeni Sendika Binası Müjdesi

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yıkılan Özçelik-İş Sendikası binasının yerine 8 katlı bir bina inşa edeceklerini ve yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük’te gerçekleştirilen toplu sözleşme mitinginin ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yenişehir Kulübü Kardemir Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya sendikanın üst düzey yöneticileri ve yerel basın temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıya Genel Başkan Değirmenci’nin yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kılıç, Şerafettin Koç, Ahmet Çolak, Bayram Altun, Aydın Baysal, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve şube yöneticileri de katıldı.

TOPLU SÖZLEŞMEDE BÜYÜK KAZANIM

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yunus Değirmenci, toplu iş sözleşmesi süreci hakkında bilgi verdi. Kardemir çalışanları adına önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Değirmenci, “Bu sözleşme, hem ekonomik hem de sosyal haklar açısından rekor seviyede bir zam ve iyileştirmeler içermektedir. Üyelerimizin emeğinin karşılığını alması için elimizden gelenin fazlasını yaptık” dedi.

ÖZÇELİK-İŞ TÜRKİYE’NİN SENDİKASI OLDU

Sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Değirmenci, Özçelik-İş Sendikası’nın 50 bin üyeye ulaşarak Türkiye’nin 11. büyük sendikası konumuna geldiğini söyledi. Üyelere yönelik sosyal yardımlar, burs destekleri ve eğitim faaliyetlerinden bahseden Değirmenci, “Yılda iki kez teşkilat eğitimi düzenliyoruz. Üyelerimizin sağlık sorunlarında, cenazelerinde ve doğal afetlerde resmi kanallar aracılığıyla yardım sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özçelik-İş Sendikası’nın sadece ulusal değil, uluslararası sendikal hareket içinde de aktif rol aldığını belirten Değirmenci, “Her dönem bir genel başkan yardımcımızı veya şube yöneticilerimizi Avrupa’daki sendikal faaliyetlere dahil ediyoruz. 4-5 yıldır düzenli olarak yurt dışına giderek dünya sendikacılığı ile entegre olmaya çalışıyoruz” dedi.

KARABÜK’E YENİ SENDİKA BİNASI MÜJDESİ

Toplantının son bölümünde Karabük’e yönelik önemli bir projeyi duyuran Değirmenci, mevcut sendika binasının artık kullanılmaz hale geldiğini belirterek, “Bu binayı yıkarak yerine Karabük’e yakışır, modern ve işlevsel 8 katlı bir bina inşa edeceğiz. Yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Değirmenci, konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.