Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2018 13:33 tarihinde yayınlandı
0

Vergili’nin KARDEMİR’e Tepkisi Sürüyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak Demir Çelik Fabrikası’nın skal kırma tesislerinin Karabük Mahallesi’ne vermiş olduğu zararlardan bahsederek Çevre Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak skal kırma tesislerinin Karabük Mahallesi’ne vermiş olduğu zararları anlattı. Vergili’nin bu canlı videosu ulusal yayın yapan bir televizyon kuruluşunda “Başkan’ın Demir Çelik İsyanı” başlığı ile haber yapıldı.

Belediye Başkanı Rafet Vergili; yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili dostlarım Karabük’te neler ile uğraşıyoruz. Bu canlı yayınımda sizlere bu uğraşlarımızdan bir örnek göstermek istiyorum.

Şu anda Karabük Mahallesi’ndeki Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın skal kırma tesislerinin karşısında bulunmaktayım. Bu sayede burada bulunan skal kırma tesislerinin Karabük Mahallesi’ne vermiş olduğu zararlardan sizlere bir nebze de olsa bahsetmek istiyorum.

En önemli hususlardan biri;

Bulunduğumuz güne kadar var olan bütün atölyelerin camlarını dahi kapatmasını talep eden Çevre İl Müdürlüğü, burada yer alan tesis ile ilgili görevini neden yerine getirmiyor?

Başka bir örnek verecek olur isek;

Bu sahanın tam anlamıyla kapalı bir saha olması gerekmektedir.

Karabük ile ilgili herhangi bir konuda “Biz hissedarların menfaatlerini düşünüyoruz.” diyen zihniyet neden şu anda bu konuda hareket etmiyor?

Bahsettiğim durumlardan nemalanan herkes adaletin karşısında yargı yolu ile bunun hesabını verecektir.

Bu tesislerin şu andaki faaliyetleri durmuş vaziyettedir. Faaliyete başlamış olduğu andaki görüntüsünü (çevre kirliliğine dair) yine sizlerle paylaşacağım.

Karabük Demir Çelik Fabrikası görüntülerde de aktardığım üzere atıklarını bu şekilde atıyor ve bu atıklar çayın kenarında.

Görmekte olduğunuz skal kırma tesisleri var olan hiçbir yönetmeliğe uygun olmadan çalıştırılmaktadır. Kardemir Demir Çelik Fabrikası’nın faaliyetlerinin durması ile bu fabrikanın çalışmasıyla hiçbir alakası olmayan ama ekonomiye katkısı olan bir tesis burası.

Fabrika ekonomisine katkıda bulunan bir tesis olması 5 bin civarındaki vatandaşımızı toz toprak içerisinde bırakması anlamına gelemez. Bu yaşanılan durum hangi vicdana sığar? Bunu Karabük halkının takdirine bırakıyorum.

Yapmış olduğum bu canlı yayın aracılığı ile de Çevre İl Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduğumu buradan bildiriyorum.

Hepinize teşekkür ederim, sağolun var olun…”

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzondan sel felaketinin yasandigi havzaya yardim eli hB824KB9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’dan sel felaketinin yaşandığı Havza’ya yardım eli

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün meydana gelen selden etkilenen Samsun’un Havza ilçesinde yürütülen çalışmalara destek veriyor.

Havza’da dün akşam saatlerinde Hacı Osman Deresi ile Tersakan Deresi’nin taşması sonucu ilçeyi sel aldı. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, araçlar sürüklendi. Yaşanan afetin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, anında harekete geçerek gece saatlerinde olay yerine ulaştı. Bölgeye sevk edilen personel ve iş makineleri, afetin ilk saatlerinden itibaren sahada görev alırken, olumsuzlukların giderilmesi adına koordineli çalışmaya devam ediyor. Özellikle su baskınlarının yaşandığı alanlarda tahliye işlemleri sürdürülürken, altyapı hatlarının yeniden işler hale getirilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, afetlerden etkilenen vatandaşlara “Geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Karadeniz’in insanı zor günlerde birbirinin yanında olmayı bilir. Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından ekiplerimizi hiç vakit kaybetmeden bölgeye yönlendirdik. Komşu şehrimizin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızla sahadayız. Bu dayanışma, sadece bir kamu hizmeti değil aynı zamanda gönül birlikteliğidir. Karadeniz’in gücü birlikten, kardeşlikten ve yardımlaşmadan gelir. Ekiplerimiz ihtiyaç duyulduğu sürece bölgede çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin