Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2018 13:33 tarihinde yayınlandı
0

Vergili’nin KARDEMİR’e Tepkisi Sürüyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak Demir Çelik Fabrikası’nın skal kırma tesislerinin Karabük Mahallesi’ne vermiş olduğu zararlardan bahsederek Çevre Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak skal kırma tesislerinin Karabük Mahallesi’ne vermiş olduğu zararları anlattı. Vergili’nin bu canlı videosu ulusal yayın yapan bir televizyon kuruluşunda “Başkan’ın Demir Çelik İsyanı” başlığı ile haber yapıldı.

Belediye Başkanı Rafet Vergili; yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili dostlarım Karabük’te neler ile uğraşıyoruz. Bu canlı yayınımda sizlere bu uğraşlarımızdan bir örnek göstermek istiyorum.

Şu anda Karabük Mahallesi’ndeki Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın skal kırma tesislerinin karşısında bulunmaktayım. Bu sayede burada bulunan skal kırma tesislerinin Karabük Mahallesi’ne vermiş olduğu zararlardan sizlere bir nebze de olsa bahsetmek istiyorum.

En önemli hususlardan biri;

Bulunduğumuz güne kadar var olan bütün atölyelerin camlarını dahi kapatmasını talep eden Çevre İl Müdürlüğü, burada yer alan tesis ile ilgili görevini neden yerine getirmiyor?

Başka bir örnek verecek olur isek;

Bu sahanın tam anlamıyla kapalı bir saha olması gerekmektedir.

Karabük ile ilgili herhangi bir konuda “Biz hissedarların menfaatlerini düşünüyoruz.” diyen zihniyet neden şu anda bu konuda hareket etmiyor?

Bahsettiğim durumlardan nemalanan herkes adaletin karşısında yargı yolu ile bunun hesabını verecektir.

Bu tesislerin şu andaki faaliyetleri durmuş vaziyettedir. Faaliyete başlamış olduğu andaki görüntüsünü (çevre kirliliğine dair) yine sizlerle paylaşacağım.

Karabük Demir Çelik Fabrikası görüntülerde de aktardığım üzere atıklarını bu şekilde atıyor ve bu atıklar çayın kenarında.

Görmekte olduğunuz skal kırma tesisleri var olan hiçbir yönetmeliğe uygun olmadan çalıştırılmaktadır. Kardemir Demir Çelik Fabrikası’nın faaliyetlerinin durması ile bu fabrikanın çalışmasıyla hiçbir alakası olmayan ama ekonomiye katkısı olan bir tesis burası.

Fabrika ekonomisine katkıda bulunan bir tesis olması 5 bin civarındaki vatandaşımızı toz toprak içerisinde bırakması anlamına gelemez. Bu yaşanılan durum hangi vicdana sığar? Bunu Karabük halkının takdirine bırakıyorum.

Yapmış olduğum bu canlı yayın aracılığı ile de Çevre İl Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduğumu buradan bildiriyorum.

Hepinize teşekkür ederim, sağolun var olun…”

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW724789 01
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin