Karabük şehir merkezinde yapımına başlanan ve 6 Mayıs’ta açılması hedeflenen Kent Meydanında Başkan Vergili, Karabük basınıyla incelemelerde bulundu.
Karabük Belediyesi tarafından Kardemir’e ait 100 Evler bölgesinde bir akşamda 130 tane ev yıkılarak yapımına başlanan Kent Meydanı açılışı Mayıs ayında yapılacak.
İncelemeler sırasında açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Kent Meydanı, Karabük’ün geleceğidir. Meydanlar şehirlerin birer aynası, kimliği ve insanların kendilerini ifade edebildikleri ortak kullanım alanlarıdır. Karabük’e yakışır, geleceğe yönelik bir Kent Meydanı ve sosyal mekânların olacağı bir alan olacak. Karabük’ü geleceğe taşıyacak önemli proje ve yatırımları hayata geçirdik. Kent Meydanı projesi de bu yatırımlardan bir tanesi. Kent Meydanının yapılmasını sağlayarak önemli bir eksikliği gidermiş olduk” dedi.
Daha önce Kardemir A.Ş.’ye ait tek tip binaların bulunduğu 100 Evler bölgesinde yıkım çalışmaları yapıldıktan sonra geçtiğimiz yıl çalışmaların başladığı Kent Meydanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
48 bin 800 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Kent Meydanı Projesinde 4 bin 500 metrekare tören alanı, 11 bin metre kare aktif yeşil alan, 5 bin 400 metrekare aktivite alanı ve bin kişilik amfi tiyatro, yer altı otoparkları, kongre ve nikah salonu gibi ünitelerin yanı sıra üst kullanım alanında sosyal yaşam alanları ve tören alanı yer alacak.


Vergili’den Açılış Öncesi Kent Meydanında İnceleme
Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.


