Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 14:48 tarihinde yayınlandı
0

Vergili’den Açılış Öncesi Kent Meydanında İnceleme

Karabük şehir merkezinde yapımına başlanan ve 6 Mayıs’ta açılması hedeflenen Kent Meydanında Başkan Vergili, Karabük basınıyla incelemelerde bulundu.
Karabük Belediyesi tarafından Kardemir’e ait 100 Evler bölgesinde bir akşamda 130 tane ev yıkılarak yapımına başlanan Kent Meydanı açılışı Mayıs ayında yapılacak.
İncelemeler sırasında açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Kent Meydanı, Karabük’ün geleceğidir. Meydanlar şehirlerin birer aynası, kimliği ve insanların kendilerini ifade edebildikleri ortak kullanım alanlarıdır. Karabük’e yakışır, geleceğe yönelik bir Kent Meydanı ve sosyal mekânların olacağı bir alan olacak. Karabük’ü geleceğe taşıyacak önemli proje ve yatırımları hayata geçirdik. Kent Meydanı projesi de bu yatırımlardan bir tanesi. Kent Meydanının yapılmasını sağlayarak önemli bir eksikliği gidermiş olduk” dedi.
Daha önce Kardemir A.Ş.’ye ait tek tip binaların bulunduğu 100 Evler bölgesinde yıkım çalışmaları yapıldıktan sonra geçtiğimiz yıl çalışmaların başladığı Kent Meydanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
48 bin 800 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Kent Meydanı Projesinde 4 bin 500 metrekare tören alanı, 11 bin metre kare aktif yeşil alan, 5 bin 400 metrekare aktivite alanı ve bin kişilik amfi tiyatro, yer altı otoparkları, kongre ve nikah salonu gibi ünitelerin yanı sıra üst kullanım alanında sosyal yaşam alanları ve tören alanı yer alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ara secim tamamlandi 4 beldede baskanlar belli oldu EOaJ71ya
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.

Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.

Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.

Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin