Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili AK Parti Adayı Özkan Çetinkaya’nın “Halk Ekmek zararına satış yapıyor” sözlerine çok sert tepki cevap verdi.
Geçtiğimiz günlerde Halk Ekmeğin ürettiği ekmek ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı Özkan Çetinkaya “Halk Ekmeğin ürettiği ekmeğin maliyetinin 5,50 TL olarak belirlendiğini buna rağmen 3,75 TL’den satış yapıldığını” vurgulayarak “Halk Ekmek zararına satışlar yapıyor” ifadesini kullanmıştı.
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Karabük’teki hemşerilerimizin hem yaşam kalitesini arttırmak hem de uygun fiyatlarla hizmet etmek adına almış olduğumuz kararlar meyvesini vermiştir. Ama AK Parti’nin adayı Özkan Çetinkaya bugün çıkmış Halk Ekmek zarar ediyor diye açıklamalarda bulunuyor. Popülizm yapmayacağız diyor, maliyetinin altında ekmek satmayacağız diyor. 3,75 TL olan ekmek fiyatının ucuz olduğunu söylüyor. Maliyetinin üzerinde ekmek satacağız diyor. AK Parti’nin adayı adeta Vatandaşın ekmeği ile oynuyor. Bu nasıl bir iş bilmezliktir. Bu memlekette bir dikili ağacı olmayan Özkan Çetinkaya vatandaşlarımıza hizmet etmek adına, uygun fiyata kaliteli ekmek sunmak adına almış olduğumuz kararlara adeta çıldırıyor. Bu kişi belediye başkanı seçildiği taktirde vatandaşın ekmeği ile oynayarak zam açıklaması yapıyor.” İfadelerine yer verdi.

