Vergili: “Seçim Zamanı Petrol Çıkıyor, Gaz Çıkıyor”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Karabük Basını ile kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Milletvekili Ali Keskinkılıç'ın "Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı Karabük'te petrol arayacak" açıklamasına değinerek, "Karabük'e iyi haberler vermeye çalışıyor. 2009'da yukarıya sık sık çıkarak doğalgaz yakıyorlardı. Şimdi de bilmiyorum petrol havzalarına gidecekler herhalde" diyerek imalı açıklamada bulundu.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonra açıklamalarda bulunan Başkan Vergili; "10 Ocak çalışan gazetecilerin hatırlanma günü ve aynı şekilde Türkiye genelinde kutlanmakta. Sizler de sene de bir günde olsa hatırlanmaktasınız. Bu sadece senede bir defa değil de daha da fazla olabilirdi. Türkiye'de basın gerçekten yerini bulmuş özgür basın, özgür basın değil gibi bu şekilde tartışmaların yerinde olmadığını biz burada görüyoruz. Daha üst kesimler bizi fazla ilgilendirmiyor ama bizi burada istediğiniz gibi eleştirebiliyorsunuz, istediğiniz gibi bizim hakkımızda konuşabiliyorsunuz. Buda aslında bizim için o kadar zor bir şey değil. 15 yıldır bu güne kadar hiçbir gazeteciyle davalık olmadım, buda bizimle ilgili iyi bir anekdot. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüz tekrardan kutlu olsun" dedi.
"ALİ BEYDEN ÇOK UMUTLUYDUK"
AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç’ın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın “TPAO Karabük’te Petrol arayacak” açıklamasını gündeme getiren Rafet Vergili şu açıklamaları yaptı:
"Petrol olayını bilmiyorum ama Zonguldak'tan buralara kadar bir kömür havzası devamının olduğunu biliyoruz. Şimdi Petrol mu arayacak, Gaz mı arayacak onu bilmiyoruz. Kömürün olduğu yerde doğalgaz bulma ihtimali çok yüksek. Tabi o arkadaşımız Karabük'te petrol aranacak gibi sözlerle iyi haberler vermeye çalışıyor. Bunlar vatandaşların taleplerini, düşüncelerini çok iyi takip etmemekle birlikte seçim zamanı petrol çıkıyor, gaz çıkıyor yorumları yapılıyor. 2009'da yukarıya sık sık çıkarak doğalgaz yakıyorlardı. Şimdi de bilmiyorum petrol havzalarına geçtiler herhalde. Eğer siyaset yapacaksan, siyaseti şehrin merkezinde içinde yapacaksın. Biz Ali Bey'den çok umutluyduk, aslında bilmiyorum şuandaki düşünceleriniz nasıl Ali Beyle ilgili ilerdeki günlerde sizin ne yazacağınızı tahmin ediyorum.”
"BİZİM İÇİN KİM ADAY FARKETMEZ"
Başkan Vergili, “AK Parti’de aday kim olacak" şeklindeki soruya ise “Bizim için kim aday fark etmez, kim olursa olsun. Karabük'te AK Partinin adayı A olmuş, B olmuş hiç fark etmiyor ki düşünebiliyor musunuz bir yerde 8 tane belediye başkan adayı olan bir şehir. Partide kendi aralarındaki yarışı bitiremediler, içlerinden bir tanesiyle Karabük'te yarışacağım bu konuda sıkıntıları gittikçe çoğalıyor.
Bence aday kim olmuş fark etmiyor, ciddi diyorum. Şuanda gündem olan 2-3 tane aday ısrarla konuşuluyor ama AK Parti farklı bir şekilde de çıkabilir. Yani ‘ben sizi beğenmedim, siz o kadar iyi değilsiniz, yeterli değilsiniz’ deyip, Ankara'dan bir adayda gelebilir" diyerek yanıt verdi.
Başkan Vergili daha sonra Karabük Belediyesinin çalışmaları ve diğer faaliyetleri ile ilgili gazetecilere bilgiler verdi. (Ramazan Öztürk)
Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.
Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.
Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.