Vergili:  “DDY Arazisi ve DSİ ile Olan Sorunu Hallettik” - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mart, 2017 15:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Vergili:  “DDY Arazisi ve DSİ ile Olan Sorunu Hallettik”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başbakan Binali Yıldırım’ın Belediyeyi ziyaretinde yaptığı görüşmenin detayı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.  Başkan Vergili: “Başbakanımız DDY Arazisi ve Karasu’dan gelen ishale hattının ödeme planı konusu bizlere yardımcı oldu” dedi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili , Başbakan Binali Yıldırım’ın Karabük Belediyesine yapmış olduğu ziyareti  değerlendirdi.  Ziyarette, Başbakan Binali Yıldırım’a Devlet Demir Yolları arazilerinin Karabük Belediyesine verilmesi konusunda yaşanan sıkıntı dile getirdiklerini belirten Başkan Vergili “Başbakanımız Ulaştırma Bakanını arayarak, burada ki sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi konusunda talimat verdi” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Başbakan Binali Yıldırım’ın Karabük Belediyesine ziyaretinde konuşulanları şu şekilde açıkladı “ Başbakanımızı karşılamaya gittiğimizde kendisine miting sonrası belediyemize ziyaret ederek bir kahve içmesi ricasında bulundum. O da miting sonrası bizleri kırmayarak belediyemizi ziyaret etti. Tabiî ki bu ziyarette Başbakanımıza birkaç sıkıntımızda bahsettim.  Öncelikle başbakanımıza demiryolu ile ilgili uzun zamandan beri bir çalışmamız var. Son anda Devlet Demir Yollarında  ile bir fikir değişikliği oldu Karabük Belediyesini zorlayacak şekilde. Biz bu konuyu Mehmet Ali Şahin Bey’le sık sık paylaşıyoruz. Bu konuda Mehmet Ali Şahin Bey bize en güzel şekilde destek veriyor. Bizlerde Başbakanımızın belediye ziyaretinde burası ile ilgili sıkıntıyı kendisine ilettik ve aynı anda Ulaştırma Bakanının arayarak, demir yolları ile ilgili konunun en kısa sürede bitmesi için gerekli talimatları verdi. Ben önümüzdeki günlerde Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne giderek bu işlerin bir an önce bitmesi için anlaşmaları yapacağız. Ben arzu ediyorum ki bu dönümde Devlet Demir Yolları arazilerini Karabük Belediyesine kazandırmış olacağız. Yine Devlet Su İşleri ile ilgili ufak bir problemimiz daha vardı . Karasudan gelen ishale hattının ödeme planı çıkartılmamış aradan geçen 7-8 yıl içerisinde toplu bir para ödememiz gerekiyor bundan ne Karabük Belediyesinin ne de Safranbolu Belediyesinin haberi yoktu. Bunun yapılandırmasını istemiştik gerekli bakandan. Orada dosyamız duruyordu, Milli Eğitim Bakanımız Veysel Eroğlu bakanımızı aradı ve Mehmet Ali Şahin Bey’le görüştürdü. Bu işimiz de halledilmiş oldu. Başbakanımızın ziyaretinde bu iki işimizi halletmiş olduk” dedi.

ESKİPAZAR OSB ALANI 3 BİN DÖNÜMDEN 10 BİN DÖNÜME ÇIKACAK

Miting alanında da Sanayi Bakanı ile  görüşme fırsatı yakaladıklarını belirten Başkan Vergili;  “Eskipazar ile ilgili buranın 3 bin dönüm olarak değil 10 bin dönüm olarak çalışmalara başlayalım diye bir ricada bulundum. Kendisi de tabiî ki olabilir diye cevap verdi. Gerekli müracaatlarınızı yapın dedi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası en kısa sürede gerekli müracaatı yapacaktır. Yani Eskipazar’a kurulacak olan organize sanayi bölgesi 3 bin dönüm üzerine değil de 10 bin dönüm üzerinden başlanması söz konusu oldu. Bu Karabük için son derece verimli geçen bir miting oldu. Böyle mitingler olsunda her gün olsun” dedi

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim6 3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 14:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Michael Eneramo hayatını kaybetti

Türkiye’de Sivasspor, Beşiktaş, Karabükspor, Başakşehir ve Manisaspor formaları da giyen Michael Eneramo, geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti.
Eski futbolcu Michael Eneramo’dan acı haber geldi. 2010-2011 sezonunda Sivasspor formasıyla Türkiye kariyerine başlayan ve Beşiktaş, Karabükspor, Başakşehir ve Manisaspor’da da top koşturmuş olan Eneramo, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 40 yaşında hayatını kaybetti.
Nijeryalı eski futbolcu, söz konusu takımlarda çıktığı toplam 147 müsabakada 45 gole imza atmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin