Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vergili, Avrupa’da Türk Milletinin Sesi Oldu

Gündem Yayın: 21.10.2016 14:31
Yazar:
Vergili, Avrupa’da Türk Milletinin Sesi Oldu

 

Karabük Belediye Başkanı ve Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu Üyesi Rafet Vergili;  Genel Kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye’ye karşı çifte standart uygulayan Avrupalı yöneticilere yüklenerek “HDP’li Belediyeler Devlet hizmet etmiyor algısı yaratıyor. Avrupa yolsuzluklara adı karışan HDP’li Siyasetçileri ödüllendiriyor” dedi

Karabük Belediye Başkanı ve Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu Üyesi Rafet Vergili genel kurulda yaptığı konuşma ile Türk Milletinin duygularına tercüman oldu. Türkiye’nin bir demokratikleşme süreci yaşadığını ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu sürece her türlü katkıyı verdiklerini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Türkiye’ye karşı çifte standart uygulayan Avrupalı yöneticilere yüklendi.

“HDP’Lİ BELEDİYELER DEVLET HİZMET ETMİYOR ALGISI YARATIYOR”

Hükümetin en doğru kararlarından birinin tüm belediyelere yönelik uyguladığı, eşit bütçe, eşit finansman, eşit dağılım politikası olduğunu belirten Başkan Vergili;” Ben hükümetimizin aldığı kararlar ve uyguladığı kanunlar ile bu güne kadar kimseye muhtaç olmadan belediyemizi idare ettim ve kendi kaynaklarımı yarattım. Ancak ülkemizin doğusundaki belediyelere baktığımızda üzülüyoruz.

Sürekli olarak anti devlet propagandası yapmak için yolları yapmıyorlar, temizlik hizmetini sunmuyorlar ve devlet hizmet etmiyormuş algısı yaratıyorlar. Devletimizin en fazla teşvik verdiği bölgeler doğu bölgeleri olmasına rağmen yatırımcı gelmemesi için ellerinden gelen her türlü uygulamayı yapıyorlar. Terör örgütü PKK’nın atadığı eşbaşkanlar belediyeleri yönetiyor, seçilmiş başkanlar hiçbir yetkisini kullanamıyor. Benim yönettiğim Karabük’te yaklaşık 50 bin öğrenci var, tabi aralarında Kürt kökenli kardeşlerimizde var.

Geçtiğimiz günlerde Van şehrinden Karabük’e okumaya gelen Kürt kökenli bir kardeşimiz belediyeye geliyor ve eşbaşkanı soruyor, çünkü onlar için seçilmiş başkanın hiçbir hükmü yok, sayın raportörlerin bu konuyu çok iyi incelemesini istiyorum, eşbaşkan ne söylerse o yapılır, belediye meclisleri ve eşbaşkanlar terör örgütünün istekleri doğrultusunda tüm uygulamaları yapar. HDP’li belediyelerde bunlar yaşanırken, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu Kars vilayetimiz MHP’li bir başkan tarafından yönetiliyor ancak bu sorunlar orada yaşanmıyor” dedi.

Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu Muhafazakâr Reformist Grubu Üyesi ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuşmasının devamında ise; “50 bin öğrencisi olan, aynı zamanda bir sanayi şehri olan Karabük’ün belediye başkanıyım, yedi yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, bu süre içinde maaş almadım, belediyenin makam aracını kullanmadım, maaşımla öğrencilere burs verdim, tüm misafirlerimi kendi bütçemden ağırladım, belediye imkânlarını kullanmadım, seçim kampanyalarında bağış kabul etmedim, siyasi partilerden hiçbirine aday olabilmek için ricada bulunmuyorum” dedi.

Yolsuzluk anlamında dünyada örnek gösterilecek bir belediye yönettiklerini de ifade eden Başkan Vergili; “ Bu konuda dünyada örnek bir belediyeyiz, devlet tarafından yılda iki kez denetleniyoruz,  ihalelerimizi, meclis toplantılarımızı halka açık yapıyoruz” dedi.

“AVRUPA YOLSUZLUKLARA ADI KARIŞAN HDP’Lİ SİYASETÇİLERİ ÖDÜLLENDİRİYOR”

Yolsuzlukla mücadelede yöneticilerin işe kendilerinden başlaması gerektiğini iddia eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili genel kurulda yaptığı konuşmanın devamında ise; “ Öncelikle seçim zamanında aday olabilmek için yapılan ricalarla başlayıp, seçim kampanyalarında alınan maddi ve manevi desteklerle devam eden ve yaşam tarzına dönüşen yolsuzluğun yalnızca ahlaki ve vicdani olarak engellenebileceğine inanmaktayım. Yönetimlerde gelişmiş ülkelerde yolsuzluk daha az görülebilir, ancak bu ülkelerinde değişik sermaye grupları ile yolsuzluk ihraç ettiği de bir gerçektir. Bir Alman firmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 10 yıl ara ile yaşadığı rüşvet skandalı buna en güzel örnektir.

Ayrıca Avrupa Birliği Yatırım Fonları ile yolsuzluğa destek olunmaktadır ve buna acil önlem alınmalıdır. Bu yolsuzluklar özellikle altyapı için verilen fonların kullanmasında daha fazla yaşanmaktadır. Bunun dışında terör olaylarının yoğun yaşandığı ülkemizin doğusundaki belediyelerde örgütün baskısı ile yolsuzluğun her türlüsüne rastlanmakta, yolsuzluktan görevden alınan belediye başkanları ve meclis üyelerine yönelik yapılan hukuki uygulamalar Avrupa Birliğinde insan hakları ihlali olarak değerlendirilmekte ve bu insanlar adeta ödüllendirilmektedir. Özellikle Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve diğer AB ülkeleri ile iş yapan yönetimler iyi denetlenmeli, AB fonlarının kullanımı yakından takip edilmeli, Avrupa Birliği Meclisi yolsuzluklara adı karıştığı için görevden alınan insanları cesaretlendiren kararlarını ve raporlarını yeniden gözden geçirmelidir” dedi

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Eğitim Yayın: 06.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.
KABÜSEM bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından kahveye ilgi duyan her bireye alanında önemli bir başlangıç yapmak amacıyla 17 kişiye “Temel Barista Eğitimi” verildi.
Kursiyerler, kahve sanatları ve endüstri: yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım tekniklerini kavrama, aspresso bazlı sıcak kahveler yapım ve sunum teknikleri, espresso bazlı soğuk kahveler yapım ve sunum teknikleri, 3. nesil kahve yapım ve sunum teknikleri, latte art teknikleri ve uygulamaları, milkshake, smoothie ve kokteyl grubu içeceklerin yapım ve sunum teknikleri, yöresel kahvelerin yapım ve sunum teknikleri ile gıda güvenliği ve hijyen eğitim gibi konularda toplamda 38 saat eğitim aldı.
Karabük Üniversitesi bünyesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın destekleriyle kurulan atölyede Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ile beraber barista eğiticiliği yaptıklarını ifade eden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, geçekleşen eğitim süreci ile ilgili konuştu.
Yılmaz, “Burada birinci nesil, ikinci nesil ve üçüncü nesil olmak üzere kahvelerimiz var. Bunları tek tek bizzat kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz” dedi.
Yılmaz, bütün kursiyerlere ilgi gösterdiklerini dile getirerek, “Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek kursiyerlerimize öğretiyoruz. Aynı zamanda da ‘Süt nasıl köpürtülür, kreması nasıl alınır, latte kreması, cappuccino kreması nasıl olur?’ Bunların hepsini tek tek detaylı bir şekilde izah ediyoruz” diye konuştu.
17 kursiyerin eğitim aldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu, kahveye ilgi duyan, kahve kültürünü benimsemiş herkesin ilgi ve talepte bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kursta kahve üzerine kahve hazırlama noktasında birçok deneyimi elde ediyorlar. e-Devlet’ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar” dedi.
Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler, 38 saatlik bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Burada her çeşit kahve türünü öğrendik. Sıcakları, soğukları, frozenları, meyvelileri, smoothieleri hepsini öğrendik. Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Böylelikle hocalarımızın sayesinde bir eğitime tabi tutuldum. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum. Aslında biz tüm öğrenciler için bu, avantaj oldu. Çünkü baristalık ilerideki mesleklerin başında geliyor. Herkes artık kahve içmeye başladı ve ileride büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Bu yüzden iş imkânının daha fazla olduğunu, bu alanda ilerlemek isteyen kişilere öncülük ettiğini, hocalarımızın sayesinde büyük bir şekilde bize katkıda bulunduklarını düşünüyorum. O yüzden ileride iş hayatında önemli yere sahip olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
(YE-