Ramazan Öztürk tarafından
04 Kasım, 2024 10:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vergi ve Harçlar 2025’te Yüzde 43,93 Artacak

2025 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (YDO) yüzde 43,93 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ekim ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından, vergi, harç ve cezalarda yapılacak artışlar da netleşti.

Cumhurbaşkanı’nın Vergi Usul Kanunu çerçevesindeki artırma veya azaltma yetkisini kullanmaması halinde 2025’te vergi, harç ve cezalarda yüzde 43,93’lük artış geçerli olacak.

Yurt Dışı Telefon Harcı 45 Bin Lirayı Aşıyor

Yeni oranla birlikte, yurt dışından getirilen telefonlar için ödenmesi gereken harç miktarı 31 bin 692 liradan 45 bin 614 liraya yükselecek. Bu artış, birçok telefon markasının Türkiye’deki satış fiyatını geçerek rekor seviyeye ulaştı.

Trafik Cezalarında Önemli Artışlar

Trafik cezaları da 1 Ocak 2025 itibarıyla artacak. Kırmızı ışık ihlali cezası 1506 liradan 2167 liraya, hız sınırını yüzde 10 aşma cezası ise aynı şekilde 2167 liraya yükselecek. Alkollü araç kullanımının cezası 6 bin 439 liradan 9 bin 267 liraya çıkarken, seyir esnasında cep telefonu kullanmanın cezası da 1516 liradan 2167 liraya ulaşacak.

Pasaport Harçları da Artıyor

10 yıllık pasaport harcı ise 7833 liradan 11 bin 274 liraya yükseliyor. Yetkililer, bu artışların, TÜİK’in 2024 yılına ilişkin Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) verilerinin 12 aylık ortalamalara göre yüzde 43,93 artmasına dayanarak hesaplandığını belirtti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da bir evde yapılan aramada uyuşturucu yakalandı

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca bir ikamette yapılan aramada uyuşturucu husus ile ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca tespiti yapılan bir şahsın ikametinde arama yapıldı. Aramada sentetik ecza hapları, 19 gram amfetamin sıkılmış halde tütün, 1 adet ruhsatsız tüfek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği bedellendirilen bir ölçü nakit para ele geçirildi.
Olayla ilgili iki kuşkulu şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. tutuklandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.