Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Eylül, 2023 17:02 tarihinde yayınlandı
0

Velilerden “Yardımcı Kaynak Kitap” Tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanında öğrencilerden yardımcı kitap adı altında kaynak kitap istenmesi tepkilere neden oldu. Öğrenci velileri, “Milli Eğitim Bakanlığının çocuklara verdikleri bedava kitaplar bir işe yaramıyorsa dağıtılmasın” diye konuştular

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB)  verdiği ücretsiz kitapları yetersiz bulan bazı öğretmenler, dışarıdan “kaynak kitap” adı altında öğrencilerden ek kitap almalarını talep ediyor. Bu durum velilere ayrı bir ekonomik yük getirirken, öğrencileri ise iki kaynak kitap arasında bırakıyor.

2023-2024 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere dağıtılan ücretsiz kitaplar okul idarecileri tarafından yetersiz bulunurken, “Yardımcı kaynak”  adı altında öğrencilerden kitap almaları isteniyor. Bu durum çoğu zaman veli ile okul yönetimini karşı karşıya getiriyor.

Yasak olmasına rağmen istenilen ek kaynakların masrafı okuldan okula değişirken bazı okulların yayın kuruluşu ve kırtasiye ismini vererek velileri kitap almaya zorlaması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Öğretmenlerin dersleri istenilen kaynak kitaplardan işlemesi ve öğrencilere ödevleri bu kitaplardan vermesi de ayrı bir mağduriyete neden oluyor.

VELİLER KIRTASİYE KIRTASİYE DOLAŞARAK  KAYNAK KİTAP ARIYOR

Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgesine rağmen bir çok okulda öğrencilerden ek olarak kaynak kitap alınmasını zorunlu tutmasının doğru olmadığını belirtirken,  “Devlet yaklaşık 20 yıldır kitapları masanın üzerine hazır bir şekilde bıraktığı halde kaynak kitap arayışına gidiliyor. Kırtasiye kırtasiye kaynak kitap peşinde dolaşıyoruz. Ayrıca bu kaynak kitaplar fahiş fiyatlara satılıyor. Sayfası dahi açılmadan çöpe giden bir sürü kitaplar var. Yani bir nevi israfa yol açıyor. Ayrıca, o kitaplardan ödevler de veriliyor bu şekilde veliyi mecbur tutuyorlar. Bunlara ne gerek var bizim kitaplarımız bize yeter” dedi.

KAYNAK KİTAPLAR VELİLERİN BELİNİ BÜKÜYOR

Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanına da seslenen veliler, “Ya bu devletin kitaplarını bastırmayı durdurun ya da bu kaynak kitap vurgununu durdurun. Bunun önüne geçilsin bunun önüne geçecekler de okul  idarecileridir. Bu durum yasal olmamasına rağmen bunun önüne geçilmiyor. Bir ailede iki veya üç çocuk olduğunu düşünün bu da her bir öğrenci için ayrı bir kaynak kitap demek,  zaten ekonomik şartlar ortada,  çocukların kırtasiye masrafları zaten zorluyor bir de buna kaynak kitap eklenince işin içinden hiç çıkamıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının çocuklara verdikleri bedava kitaplar bir işe yaramıyorsa dağıtılmasın. Madem bizden yardımcı kitaplar isteniliyor neden bedava kitap dağıtılıyor. Bu ayıp Bakanlığın ayıbıdır. Buna mutlaka çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştular. (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Sinan

    Yeni soygun sisteminin adı bu? Milli eğitim bakanı değişti bu yıl okullarda böyle bir şey başladı. Acaba merak ediyorum bu kitaplardan alınan ücretin ne kadarı kimin cebine gidiyor?

Yeni yorumlara kapalı.

tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Sinan

    Yeni soygun sisteminin adı bu? Milli eğitim bakanı değişti bu yıl okullarda böyle bir şey başladı. Acaba merak ediyorum bu kitaplardan alınan ücretin ne kadarı kimin cebine gidiyor?

Yeni yorumlara kapalı.