Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Veli, delgeç ile öğretmene saldırdı: Yaralanan öğretmenin başına 5 dikiş atıldı

Kastamonu’da çocuğunun durumunu konuşmak için gelen velinin delgeç ile saldırdığı öğretmen yaralandı. Olayın ardından veli gözaltına alınırken, yaralanan öğretmenin başına 5 dikiş atıldı.
Olay, il merkezinde bulunan Hacıbey Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okulda eğitim gören bir öğrencinin velisi olan G.B., okula geldi. Müdür yardımcısı ile görüşen G.B., ardından Türkçe öğretmeni Selman Gökkaya ile de oğlunun sınıf içindeki disiplin durumunu görüşmek istedi. G.B., görüşme sırasında, Selman Gökkaya’ya delgeç ile saldırarak başından yaraladı. Başında 5 santimetre yarık oluşan Türkçe öğretmeni Selman Gökkaya, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Başına 5 dikiş atılan öğretmene, 10 gün iş göremez raporu verildi. Olayın ardından Türkçe öğretmeni Selman Gökkaya, kendisine saldıran veli G.B.’den şikayetçi oldu. Polis ekiplerince G.B. gözaltına alındı.

"İlk cümlesinden itibaren tehdit etmeye başladı"
Yaşanan olayla ilgili konuşan Türkçe öğretmeni Selman Gökkaya, “Bir velimiz öğrencisinin durumunu ve çocuğuyla sınıf içerisinde yaşadığımız disiplin sorununu konuşmak istediğini belirterek, müdür yardımcısıyla görüşmek istemiş. Müdür yardımcısı da beni odasına çağırarak velinin görüşmek istediğini söyledi. Müdür yardımcısının odasına girdim ve kendimi tanıttım, veli ile tokalaştık. Gayet sakin ve medeni bir şekilde konuşmaya başlamıştım. Fakat velimiz kendisini nasıl ayarladıysa, kafasında neler kurduysa ilk cümlesinden itibaren bana, şahsıma tehditler savurarak mesleğime hakaretler ederek konuşmaya devam etti. Ardından müdür yardımcısı olaya müdahil olmak istedi. Konuşmayı bitirmek istedi, fakat velimiz dinlemedi. İlk cümlesinden itibaren tehdit etmeye başladı. Daha sonra tehditlerin boyutu arttı. Ailemle, çocuklarımla tehdit etmeye başladı. Bu arada müdür yardımcısı ile birlikte velinin dışarıya çıkmasını istedik. Fakat kendisi şahsıma, mesleğime, aileme küfürler ederek odada taşkınlık çıkardı. Sonra müdür yardımcısı araya girdi, benim hiçbir fiziki yönelimim, şiddetim, taşkınlığım olmamasına rağmen, müdür yardımcımızın masasının üzerinde duran delgeci alarak kafama vurdu. Başımda 5 santimetrelik bir yara açıldı. Ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine giderek muayene oldum. Başıma 5 tane dikiş atıldı. Velinin çözüm amaçlı değil, tamamen intikam almak niyetiyle okula geldiğini düşünüyorum. Hareketleriyle, tavırlarıyla, konuşmasıyla intikam alacağını zaten kendisi beyan etti. Bizim sakinliğimiz korumamız, profesyonelliğimizi ortaya koymamız, veliyi istediğimiz sakinliğe indirememiz sebebi neticesinde de böyle bir tatsızlık yaşadık" dedi.
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu ise, yasal düzenlemenin önemine vurgu yaparak, “Öğretmene, şiddet meselesi toplumun geleceğini tehdit ediyor. Eğitim Bir-Sen olarak meslek kanunu hazırlanırken her dönemde yaşanan bu sıkıntının yer almasını istemiştik. Eğitimciye yönelik şiddete karşı özel bir düzenleme gerektiğini biliyor, söylüyor ve talep ediyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
14 Kasım, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İl Genel Meclisinde Bütçe Görüşmeleri Sürüyor

Karabük İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantılarında bütçe görüşmeleri yoğun şekilde devam ediyor. Meclisin 12. oturumu, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleştirildi.

Oturumda ilk olarak Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, 2025 yılında yürütülen sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar ile gençlik, spor, yurt hizmetleri ve tesis faaliyetleri hakkında meclis üyelerine sunum yaptı. Güven, ayrıca 2026 yılına ilişkin bütçe taleplerini de meclise iletti. Sunum sonrası soru-cevap bölümüne geçilerek İl Müdürü Güven’e çeşitli konularda sorular yöneltildi.

Toplantıda konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Azerbaycan dönüşü sırasında düşen Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi askeri kargo uçağı ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı yangın söndürme uçağının Hırvatistan’daki kazasında şehit olan personellere Allah’tan rahmet dileyerek taziye mesajında bulundu. Sözen, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün artan iş yüküne rağmen gençlerin gelişimine ve sportif başarılarına önemli katkılar sunduğunu belirterek İl Müdürü Güven ve ekibine teşekkür etti.

Toplantının devamında Emlak İstimlak Müdürü Mehmet Çayır, birimlerinin personel durumu, 2025 yılı harcamaları, 2026 bütçe talepleri ve yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı sunum yaptı.

Ardından Maden Bürosu Şefi Orhan Nallı, taş ocaklarına yönelik kapsamlı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirerek meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Son olarak Yenice İlçe Özel İdare Müdürü Silvan Toprak, 2025 yılı ödenekleri, harcamalar, 2026 yılı için belirlenen bütçe talepleri ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Kasım ayı bütçe görüşmelerinin yoğun bir şekilde sürdüğü İl Genel Meclisi’nde gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin