Karabük Postası tarafından
12 Mart, 2022 17:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vekillerden Fen Lisesi Müjdesi

(Haber Merkezi) AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi GüneşSafranbolu’ya Fen Lisesi Kazandırdıkları müjdesini verdiler. İki Milletvekili ortaklaşa yayınladıklarını basın bildirisinde  Safranbolu’daki Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Fen Lisesine dönüştürüleceği belirttiler. Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, ortak yaptıkları  yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdiler;“Safranbolu ilçemizde Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretimine devam eden Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Fen Lisesi’ne dönüştürülmüştür. Toplamda 16 Derslik ve 160 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunan okulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi olarak eğitim öğretime devam edecektir. Safranbolu ilçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, konu ile ilgili desteklerini esirgemeyen başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e ve tüm bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyoruz.”  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin