Vefalı İsimli Köpeğin Vefası - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2023 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Vefalı İsimli Köpeğin Vefası

Safranbolu ilçesinde mahallenin maskotu haline gelen ‘Vefalı’ isimli köpek, iki gün kendisini besleyen esnafa vefasını her akşam bulduğu yiyecekleri paylaşarak gösteriyor.
Esentepe Mahallesinde esnaflık yapan Murat Çabuk, mahallelerinde de bulunan sokak köpeğini iki gün boyunca yiyecek vererek besledi. Kendisine yapılan iyiliğe karşılık vermek isteyen köpek 3 aydır akşamları bulduğu yiyecekleri Çabuk’un dükkanına getirerek ayrılıyor. Durum karşısında şaşıran esnaf, bu davranışından dolayı sokak köpeğine ‘Vefalı’ ismini verdi.
Manavcılık yapan Murat Çabuk, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Biz buna yaklaşık 3 ay önce yemek verdik. Ondan sonra ara ara yemek getirmeye başladı. Enteresandır ki biz ona bir iki defa centilmenlik yaptık. Üç aydır her akşam boş geçmeksizin yemeği getirir buraya bırakır” ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinlerinin Vefalı isimli köpeği çok sevdiğini belirten Çabuk, “Hiçbir çocuğa ve insana saldırmaz. Arabalarla oynamayı seviyor. Fenomen oldu burada. İnsanla geçerken araçlarıyla dururlar ve sevip yollarına devam ederler” diye konuştu.
Köpeğin sosis, sandviç, tavuk parçaları, kemik ve ekmek getirdiğini anlatan Çabuk, “Bir gün tahminim zincir marketlerden birinde bulduğu kutu içerisindeki üç sandviçi getirdi. İçinden bir tanesini aldı, iki tanesini bana bıraktı gitti” dedi.
“ÇOĞU İNSANA ÖRNEK OLACAK BİR NİTELİKTE”
Esnaflardan Hakan Ergün de “Dostumuz vefalı mahallemizde çok sevilen bir köpek. Köpek demek de istemiyorum. Çünkü çoğu insanın yapamayacağı vefa örneğini gösterdi. En basitimizden yan komşumuz Murat Bey’e akşamları yemediği veya fazla gelen yemekleri getirmesi çoğu insana örnek olacak bir nitelikte. Vefalı gibi dostlarımızın kıymetini bilmeliyiz” şeklinde konuştu.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin