Safranbolu ilçesinde mahallenin maskotu haline gelen ‘Vefalı’ isimli köpek, iki gün kendisini besleyen esnafa vefasını her akşam bulduğu yiyecekleri paylaşarak gösteriyor.
Esentepe Mahallesinde esnaflık yapan Murat Çabuk, mahallelerinde de bulunan sokak köpeğini iki gün boyunca yiyecek vererek besledi. Kendisine yapılan iyiliğe karşılık vermek isteyen köpek 3 aydır akşamları bulduğu yiyecekleri Çabuk’un dükkanına getirerek ayrılıyor. Durum karşısında şaşıran esnaf, bu davranışından dolayı sokak köpeğine ‘Vefalı’ ismini verdi.
Manavcılık yapan Murat Çabuk, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Biz buna yaklaşık 3 ay önce yemek verdik. Ondan sonra ara ara yemek getirmeye başladı. Enteresandır ki biz ona bir iki defa centilmenlik yaptık. Üç aydır her akşam boş geçmeksizin yemeği getirir buraya bırakır” ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinlerinin Vefalı isimli köpeği çok sevdiğini belirten Çabuk, “Hiçbir çocuğa ve insana saldırmaz. Arabalarla oynamayı seviyor. Fenomen oldu burada. İnsanla geçerken araçlarıyla dururlar ve sevip yollarına devam ederler” diye konuştu.
Köpeğin sosis, sandviç, tavuk parçaları, kemik ve ekmek getirdiğini anlatan Çabuk, “Bir gün tahminim zincir marketlerden birinde bulduğu kutu içerisindeki üç sandviçi getirdi. İçinden bir tanesini aldı, iki tanesini bana bıraktı gitti” dedi.
“ÇOĞU İNSANA ÖRNEK OLACAK BİR NİTELİKTE”
Esnaflardan Hakan Ergün de “Dostumuz vefalı mahallemizde çok sevilen bir köpek. Köpek demek de istemiyorum. Çünkü çoğu insanın yapamayacağı vefa örneğini gösterdi. En basitimizden yan komşumuz Murat Bey’e akşamları yemediği veya fazla gelen yemekleri getirmesi çoğu insana örnek olacak bir nitelikte. Vefalı gibi dostlarımızın kıymetini bilmeliyiz” şeklinde konuştu.(İHA)


Vefalı İsimli Köpeğin Vefası
Samsun Şehir Hastanesi Kavşağı’nda yine kaza: 2 yaralı
Samsun’da sık sık trafik kazalarının yaşandığı Şehir Hastanesi Kavşağı’nda iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı.
Kaza, Canik ilçesi 200 Evler Mahallesi’nde bulunan Samsun Şehir Hastanesi Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 55 AJH 172 plakalı otomobil ile 55 ADU 905 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki aracın sürücüsü yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücüler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Samsun Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.


