Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2023 10:27 tarihinde yayınlandı
0

Vefalı İsimli Köpeğin Vefası

Safranbolu ilçesinde mahallenin maskotu haline gelen ‘Vefalı’ isimli köpek, iki gün kendisini besleyen esnafa vefasını her akşam bulduğu yiyecekleri paylaşarak gösteriyor.
Esentepe Mahallesinde esnaflık yapan Murat Çabuk, mahallelerinde de bulunan sokak köpeğini iki gün boyunca yiyecek vererek besledi. Kendisine yapılan iyiliğe karşılık vermek isteyen köpek 3 aydır akşamları bulduğu yiyecekleri Çabuk’un dükkanına getirerek ayrılıyor. Durum karşısında şaşıran esnaf, bu davranışından dolayı sokak köpeğine ‘Vefalı’ ismini verdi.
Manavcılık yapan Murat Çabuk, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Biz buna yaklaşık 3 ay önce yemek verdik. Ondan sonra ara ara yemek getirmeye başladı. Enteresandır ki biz ona bir iki defa centilmenlik yaptık. Üç aydır her akşam boş geçmeksizin yemeği getirir buraya bırakır” ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinlerinin Vefalı isimli köpeği çok sevdiğini belirten Çabuk, “Hiçbir çocuğa ve insana saldırmaz. Arabalarla oynamayı seviyor. Fenomen oldu burada. İnsanla geçerken araçlarıyla dururlar ve sevip yollarına devam ederler” diye konuştu.
Köpeğin sosis, sandviç, tavuk parçaları, kemik ve ekmek getirdiğini anlatan Çabuk, “Bir gün tahminim zincir marketlerden birinde bulduğu kutu içerisindeki üç sandviçi getirdi. İçinden bir tanesini aldı, iki tanesini bana bıraktı gitti” dedi.
“ÇOĞU İNSANA ÖRNEK OLACAK BİR NİTELİKTE”
Esnaflardan Hakan Ergün de “Dostumuz vefalı mahallemizde çok sevilen bir köpek. Köpek demek de istemiyorum. Çünkü çoğu insanın yapamayacağı vefa örneğini gösterdi. En basitimizden yan komşumuz Murat Bey’e akşamları yemediği veya fazla gelen yemekleri getirmesi çoğu insana örnek olacak bir nitelikte. Vefalı gibi dostlarımızın kıymetini bilmeliyiz” şeklinde konuştu.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin