Reklam
Reklam
vatandaslar hasta okulunda bilinclenecek 2eTIFEN8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Vatandaşlar ‘Hasta Okulu’nda bilinçlenecek

Karabük’te hasta ve yakınlarına ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilinç oluşturmak için hazırlanan ’Hasta Okulu’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Taylan Çebi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kara, “Karabük sağlık yöneticileri olarak vatandaşlarımıza nitelikli ve ayrıcalıklı sağlık hizmetlerinin sunumu yanında milletimizin sağlık konularında bilinç ve farkındalık düzeyini artırmak için sosyal projeleri de son derece önemseyen, toplumumuzun sağlık okur yazılarını arttırma yönünde yenilikçi girişimler yapmayı ilke edinen ve bu doğrultuda çalışan ve çabalayan güçlü bir ekibiz” dedi.

“Sağlık okuryazarlığı konusuna son yıllarda ülkemizde de ilgi artmış ve çeşitli faaliyetler yürütülmektedir” diyen Kara, “Sağlık okuryazarlığı oranının artması ile gereksiz hastane başvuruları, bireylerin hastane masrafları, hastanede yatış süreleri azalmaktadır. Gereksiz tetkik yaptırma oranları düşmekte, koruyucu sağlık hizmetlerinin sağlık okuryazarlığı fazla olan bireylerde ve toplumda da çok daha önemsendiği ve kronik hastalık yönetiminde çok daha iyi olduğunu görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Hasta Okulu ile ilgili bilgi veren Başhekim Doç. Dr. Çebi ise, şunları söyledi: “Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hasta ve hasta yakınlarına sunduğu bir sağlık hizmetidir. Bu okulun amacı, hastanemizin eğitim salonunda hasta ve yakınlarına yönelik düzenli ve sürekli eğitim programları düzenleyerek, ağız ve diş sağlığı ile ilgili toplumda kuvvetli bir bilinç oluşturmak, sistemik hastalıklar ile ağız ve diş sağlığı arasındaki etkileşimleri halkımıza anlatmak, çocukluk çağlarından yaşlılığa kadar ağız sağlığının önemini vurgulamak, ağız ve diş sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında güncel ve bilimsel içerikli sunular yapmak, bireylere hastalıklarını yönetebilme becerisi kazandırmak, toplumumuzun daha sağlıklı geleceklere ulaşmasına katkı sunmak ve sağlık okuryazarlığı seviyesini arttırmaktır.”

Çebi, Hasta Okulu’nda Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman öğretim üyelerinin, uzman diş tabiplerini, uzman tabiplerin, diş tabipleri ve hemşirelerin görev yapacaklarını belirtti.

Hasta Okulu eğitimlerinin ilkinin 19 Kasım 2024 Salı Günü saat 15.00-16.00 arasında Dr. Öğretim Üyesi Taibe Tokgöz Kaplan tarafından ‘Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığının Önemi ve Doğru Diş Fırçalama’ konusu ve başlığı üzerine gerçekleşeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin