31 Mart'ta yapılacak Yerel seçimlere 38 gün kala, adaylar meydanlarda bol keseden sallarken, vatandaşlar ise adeta isyan ederek ekonomiden ve hayat pahalılığında dert yanıyor.
31 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlere 38 gün gibi bir süre kalırken, adaylar çarşı pazar dolaşmaya devam ediyor. Karabük'ün hemen her caddesinde ve sokağında bir adaya ya da siyasiye rastlamak mümkün. Adaylar meydanlarda seçim vaatlerini sıralarken, vatandaşların tek gündemi ekonomi ve geçim sıkıntısı. Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı ve buna paralel olarak alım gücünün de düştüğü bir dönemde vatandaşların artık hiç bir siyasi partiye güvenmemeye başladığı görüldü.
YAPILAN ZAMLAR CEBE GİRMEDEN ERİDİ
Aday adaylarının boş vaatlere meydanlarda dolaştığını ifade eden bir çok vatandaş, "Eskiden zengin, orta halli ve fakir ayrımı yapılırdı ama şimdi sadece zengin ve fakir kaldı, orta hallide kalmadı. Fakir tam fakir, zengin tam zengin oldu Maaşlara yapılan zamlar daha cebe girmeden eridi. Temel gıda ürünlerine gelen zamlarla alım gücü düştü. Artık gıdaya erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Siyasiler vatandaşlardan oy isteyeceğini vatandaşın cebini düşünsünler, vatandaşların yaşam koşullarını nasıl daha çok iyileştirebiliriz diye düşünsünler, öyle bol keseden boş vaatlerle karın doymuyor. Seçimden önce geçim derdindeyiz, hayat pahalılığı ortada, iki yakamızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Vatandaş olarak hayat pahalılığından dolayı geçinemiyoruz. Gerek fırsatçı deyin gerekse başka bir isim verin market raflarındaki ürünlerin fiyatları durmak bilmiyor. Maaşlara zam yapılıyor bir saat sonra market etiketleri değişmeye başlıyor. Bu memlekette meyve bile lüks hale geldi. Pazar tezgahlarında etiketler de satılan ürünlerde ortada. İlk önce yaşanan ekonomik krize ve hayat pahalılığına çözüm bulsunlar" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
"AKARYAKITA SÜREKLİ ZAM GELİRKEN ENFLASYON NASIL DÜŞECEK?"
Üretimde ve nakliyede önemli bir maliyet unsuru olan akaryakıtın litre fiyatının son gelen zamlarla birlikte 40 TL'yi aşmasının tüm ürünlerdeki fiyat artışını tetikleyeceği ifade edildi. Bu artışlara ilave olarak bir de döviz kurundaki artış eklendiğinde başta akaryakıt olmak üzere diğer kalemlerde fiyat artışlarının önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtiliyor. Bununla birlikte enflasyondaki artışında süreceği ve vatandaşın alım gücünün daha da aşağıya düşeceği ifade ediliyor. (Ramazan Öztürk)
Karabük’te orman yangını 78. saatinde: Sarp arazide helikopterle müdahale sürüyor
Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Ovacık ilçesinin köylerine sıçrayan orman yangını 78. saatine girdi. Arazinin sarp ve engebeli olması sebebiyle yangına, yalnızca havadan müdahale edilebiliyor. Karabük-Ovacık karayolu üzerindeki Pirinç Kayaları mevkiinde etkili olan yangına, bölgenin sarp ve kayalık yapısı nedeniyle karadan ulaşımda zorluk yaşanıyor. Bu nedenle özellikle helikopterlerle havadan yoğun müdahale gerçekleştiriliyor. Bölgede Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra AFAD, itfaiye, jandarma, belediye ekipleri ve gönüllüler görev alıyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için hem havadan su atışları hem de yer ekiplerinin şerit açma çalışmaları sürüyor. Öte yandan, yangının etkili olduğu alanda dumanların yükselmesiyle kaçan kuş sürüleri görüntülendi. Görüntüler, yangının doğa üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.