Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
22 Şubat, 2024 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Vatandaşın Gündemi Hayat Pahalılığı!..

31 Mart’ta yapılacak Yerel seçimlere 38 gün kala, adaylar meydanlarda bol keseden sallarken, vatandaşlar ise adeta isyan ederek ekonomiden ve hayat pahalılığında dert yanıyor.

31 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlere 38 gün gibi bir süre kalırken, adaylar çarşı pazar dolaşmaya devam ediyor. Karabük’ün hemen her caddesinde ve sokağında bir adaya ya da siyasiye  rastlamak mümkün. Adaylar meydanlarda seçim vaatlerini sıralarken, vatandaşların tek gündemi ekonomi ve geçim sıkıntısı. Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı ve buna paralel olarak alım gücünün de düştüğü bir dönemde vatandaşların artık hiç bir siyasi partiye güvenmemeye başladığı görüldü.

YAPILAN ZAMLAR CEBE GİRMEDEN ERİDİ

Aday adaylarının boş vaatlere meydanlarda dolaştığını ifade eden bir çok vatandaş, “Eskiden zengin, orta halli ve fakir ayrımı yapılırdı ama şimdi sadece zengin ve fakir kaldı, orta hallide kalmadı. Fakir tam fakir, zengin tam zengin oldu  Maaşlara yapılan zamlar daha cebe girmeden eridi. Temel gıda ürünlerine gelen zamlarla alım gücü düştü. Artık gıdaya erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Siyasiler vatandaşlardan oy isteyeceğini vatandaşın cebini düşünsünler,  vatandaşların yaşam koşullarını nasıl daha çok   iyileştirebiliriz diye düşünsünler, öyle bol keseden boş vaatlerle karın doymuyor. Seçimden önce geçim derdindeyiz, hayat pahalılığı ortada, iki yakamızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Vatandaş olarak hayat pahalılığından dolayı geçinemiyoruz. Gerek fırsatçı deyin gerekse başka bir isim verin market raflarındaki ürünlerin fiyatları durmak bilmiyor. Maaşlara zam yapılıyor bir saat sonra market etiketleri değişmeye başlıyor. Bu memlekette meyve bile lüks hale geldi. Pazar  tezgahlarında etiketler de satılan ürünlerde ortada. İlk önce  yaşanan ekonomik krize ve hayat pahalılığına çözüm bulsunlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“AKARYAKITA SÜREKLİ ZAM GELİRKEN ENFLASYON NASIL DÜŞECEK?”

Üretimde ve nakliyede önemli bir maliyet unsuru olan akaryakıtın litre fiyatının son gelen zamlarla birlikte 40 TL’yi aşmasının tüm ürünlerdeki fiyat artışını tetikleyeceği ifade edildi. Bu  artışlara ilave olarak bir de döviz kurundaki artış eklendiğinde başta akaryakıt olmak üzere diğer kalemlerde fiyat artışlarının önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtiliyor. Bununla birlikte enflasyondaki artışında süreceği ve vatandaşın alım gücünün daha da aşağıya düşeceği ifade ediliyor.  (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin