Kastamonu’da kendilerini jandarma işçisi tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin konutuna gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.


Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

