Vatandaş çocuk cesedi sandı, bakın ne çıktı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Vatandaş çocuk cesedi sandı, bakın ne çıktı

Bolu’da Gölköy piknik alanında koli bantlarıyla bağlanmış halde bulunan poşet paniğe neden oldu. Kuşburnu toplamak için ormanda dolaşan vatandaşın çocuk cesedi zannettiği poşetten köpek çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da hafta sonu özellikle vatandaşların piknik yapmak için tercih ettikleri köy mesire alanında bir vatandaş bantlanmış halde içi dolu bir poşet buldu. Ormandan kuşburnu toplayan vatandaş, bulduğu bir sopayla poşete dokunarak poşette yumuşak bir madde olduğunu fark etti.

Çocuk cesedi sandı

Ceset olabileceğini düşünen vatandaş durumu önce oğluna söyledi. Babasının durumu bildirmesi üzerine arkadaşıyla birlikte olay yerine giden vatandaş, poşet içerisindeki cisme dokunmayarak olayı 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Poşetin içerisinden köpek leşi çıktı

Vatandaşların korkulu gözlerle izlediği poşeti Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri açtı. Koli bandıyla paketlenmiş halde bulunan poşetin içinden köpek leşi çıktı. Köpeğin cesedini otopsi için Bolu Belediyesi ekipleri aldı.

“Arkadaşımın babası bize söyledi”

Kuşburnu toplayan vatandaşın oğluyla birlikte olay yerine gelen Mutlu Hekimoğlu, “Arkadaşımın babası bize söyledi. ‘Poşete sarılmış bir ceset var’ dedi. Biz de olay yerine geldik. Durumu polis ekiplerine haber verdik. Polis ekipleri poşeti açtıklarında içerisinde köpek cesedi çıktı. Poşetin dışından az görünüyordu. Polis ekipleri poşeti açtı ve köpek olduğu ortaya çıktı” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin