Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Valilikten Piliç Yetiştirme Tesisi açıklaması

Zonguldak Yayın: 02.09.2016 07:48
Yazar:

ZONGULDAK Valiliği, Çaycuma Kalaycıoğlu köyünde yapımı planlanan 50 bin tavukluk etlik piliç yetiştirme tesisi projesinin ÇED raporunun olumlu olduğunu açıkladı. Zonguldak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçenin Kalaycıoğlu köyünde yapılması planlanan tavuk çiftliğiyle ilişkili bakanlıkça olumlu ÇED raporu verildiği açıklandı. Açıklamanın; kamuoyunda çıkan haberler üzerine yapıldığı belirtilirken, tesise ilişkin imarla ilgili yetkinin İl Genel Meclisi’nde olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Çaycuma İlçesi Kalaycıoğlu Köyünde Ahmet Kaptan tarafından yapımı planlanan 50.000 Tavukluk Etlik Piliç Yetiştirme Tesisi Projesi için 10.08.2015 tarihinde ÇED başvurusu yapılmıştır. Bu konuda karar yetkisi Yönetmelik gereğince Sayın Valimizde olmasına rağmen, daha detaylı değerlendirme yapılması gerektiği düşüncesiyle evrak 2.10.2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir. Bu kere adı geçen şahıs tarafından 05.10.2015 tarihinde 85.000 tavukluk olarak yenilenen başvuru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapılmıştır. Halkın katılımı toplantısının yeri ve saati, ilgili Resmi Kurumlarla yerel gazetelerde ilan edilmiş ve 05.11.2015 tarihinde Köy Camii altında icra edilmiştir. Burada yapılan itirazlar ilgili Bakanlık tarafından değerlendirilmiştir. İlgili kurumlardan alınan görüşlerin de olumlu olması üzerine; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21.04.2016 tarihinde olumlu ÇED kararı verilmiştir. Bu projenin imar işlemleri ise, ilgili kanunlar gereğince İl Özel İdaresi tarafından yürütülmekte olup; burada da ilgili kurum görüşleri alınmış olup, yetki tümüyle İl Genel Meclisinde olmakla imar kararı Genel Meclisten çıkacaktır. Yukarıda izah olunduğu üzere ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işlemleri yürütülen bir konu olup, imarla ilgili yetki ise İl Genel Meclisindedir. Yerel basında çıkan haberler üzerine bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.