Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Aralık, 2015 15:44 tarihinde yayınlandı
0

Valilikten Meteorolojik Uyarı

Karabük Valiliği, vatandaşları don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Valilikten yapılan açıklamada; “Meydana gelen kar yağışlarının ardından, 02 Aralık 2015 Çarşamba günü saat:18.00 ile 06 Aralık 2015 Pazar günü 08.00 saatleri arasında Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rizede gunesli havayi firsat bilen cay ureticileri hasat icin bahcelere girmeye basladi x8LGSN9b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize’de güneşli havayı fırsat bilen çay üreticileri hasat için bahçelere girmeye başladı

Rize’de güneşli havayı fırsat bilen çay üreticileri ilk sürgün hasat için bahçelere girmeye başladı.

Bahçelerindeki hazırlıkları bitiren üreticiler sabahın erken saatlerinden itibaren Pazar ilçesinde çay bahçelerine girerek çay kesmeye başladı. Şarjlı çay motoru yerine makasla çay toplamayı sevdiğini dile getiren çay müstahsili Hayriye Karakütük “Bugün hayırlısıyla çayımıza başladık. İnşallah vatana millete hayırlısı olur. İnşallah bizde başaracağız. Ben motoru sevmiyorum, onun yerine makasla çay toplamayı seviyorum. Çay toplamayı seviyorum. İnşallah vatanımıza milletimize hayırlı olur” dedi.

Çetin Karakütük ise “Bugün hayırlısıyla başladık. Allah utandırmasın. Geçen yıl da bu zamanlarda başlamıştık. Allah’a şükür çayımız güzel. Devletimizden de Allah razı olsun iyi fiyat verdi” ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, bazı bölgelerde çayın hasat edilebilecek seviyeye ulaştığı belirtilerek “Bu yıl soğuk geçen bahar mevsimi sebebiyle çayımızın geç olgunlaştığı bir dönem yaşıyoruz. Buna rağmen erkenci olabilen yerler ve hasat sürecini başlatmaya hazır olan müstahsillerimiz için 2026 yılı yaş çay kampanyamızı açıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin